05.05 – ПЪЛНОЛУНИЕ в СКОРПИОН и лунно затъмнение

Пълнолунието в Скорпион заедно с ретроградния Плутон, ретроградния Меркурий и лунното затъмнение ще ви върнат назад във времето, за да осъзнаете и трансформирате най-тъмните страни от живота си.
Луната показва начина, по който проявявате емоциите си. В Скорпион тя ще ви изпрати в дълбините на вашите страдания – близки и далечни, за да ги преживеете отново или да откриете, че нищо от миналото не ви трогва така, както е било някога. Темата „Аз и другите“ е основната на това пълнолуние със затъмнение.
Всичко стаено и изстрадано дълго време ще акумулира силата на Скорпиона. Той е знак на раждането и смъртта – физически и духовни. Затова каквито и мостове да изгорите, ще се възродите от пепелта, както Скорионът го прави.

Трансформациите може да са болезнени и да ви засегна дълбоко емоционално, но вярвайте, че това е за ваше добро.
Намесата на Уран в Пълнолунието прави промените неочаквани, което води до внезапен стрес. Има вероятност под влиянието на Марс в Рак да се заинатите на промяната и да търсите начин да се върнете назад. Но това не е желателно. Лунното затъмнение в Скорпион е енергиен тласък от космоса, за да ви извади от застояли енергии и стари модели на мислене и поведение. Като начало движението напред може да ви се стори разрушително и натоварващо нервната ви система, но при лунното затъмнение няма връщане назад. Движението е само напред. Ако не го направите, ще се сблъскате само с разочарование или обстоятелствата ще ви изпратят в необичайни ситуации. По-полено за вашето развитие ще бъде да изкорените лошите навици и връзки и да започнете на чисто.
Важното е да не позволявате на страха от самотата да ви спира. Приемете, че да останете без някого освобождава пространството, за да дойде някой друг. Той може да е наблизо и да има нужда да насочите емоциите си към него.
Под влиянието на ретроградния Плутон едва ли ще ви звучи убедително това, което прочетохте в предишните изречения, но и Плутон подпомага осъзнаването като връщана спомените, когато сте били най-щастливи и когато сте били най-нещастни. Пълнолунието също ви води към таква равносметка, за да видите ясно, че трябва да си дадете свободата да бъдете себе си, дори и още да не знаете какво да правите с нея.
Все пак идва лято и животът тепърва разцъфтява. Времето позволява да сте повече навън, на слънце и да се радвате на простите земни неща.
Когато лунното затъмнение разкрие нещо в живота ви, което трябва да бъде освободено, по-полезно е да намерите най-малко драматичния начин да продължите напред. Лунното затъмнение и месецът след него са възможност да се откъснете от енергиите, емоциите и дори от хората, които не помагат на вашето развитие.
Под влияние на пълнолунието в Скорпион и Слънцето в Телец, някои от вас може да получат изключително вдъхновение и насоки за промяна. Наблюдавайте случайностите, слушайте интуицията си и следвайте непредвидените събития.
Затъмнението на Луната усилва емоционалността и може да сте напрегнати бе обяснима причина. Затова намерете занимание,което ви действа успокояващо и ви разтоварва от чувствата и мислите.
Ако се налага да вземете решение, направете усилие да спрете импулсивността. Дайте си време за обработите информацията и да оставите страстите да се уталожат преди да направите последната крачка. Не прибързвайте, за да не направите скок, за който не сте подготвени.
Промените могат да изглеждат страшни и неудобни, но след като преминете през тунела на трудностите и неяснотата, ще се почувствате истински живи и по-силни отпреди да разгърнете потенциала си.
Магията на Скорпиона ще ви помогне да осъзнаете в дълбочина своите страхове, рани от миналото и вината, която ви руши отвътре. Горчивината, която сте събрали излиза от сенките за да я приемете и разберете. И само с любов, състрадание и приемане може да върнете светлината в себе си и желанието за живот тук и сега.
Слънцето в Телец ви напомня да потърсите помощта на земята – енергията на дърветата, реките и моретата, на планините и звездите. Телецът обича удобствата, но и романтиката. Търсете поткрепата на природата, комфорта, които ви успокоява и храната за тялото, която ви дава физическата енергия. Но не се увличайте само в материята или само в емоциите. Замислете се дали търсейки сигурността сте се оставили да ви управляват. Дали от страх да не изгубите удобствата не сте започнали да трупате повече, отколкото ви трябва? Дали сте спрели да се доверявате на себе си и така вече не вярвате на никого? Събудете онова усещане, което ви подсказва кое е правилно. Започнете отново да чувствате, а не само да мислите. Така ще създадете баланса и ще изпълните живота си със смисъл, светлина и любов.