01.05 – Плутон е ретрограден

До 10  октомври имате време за размисъл по проблемите с властта, контрола и психичните въздействия в живота ви. Време е да се откажете, ако сте контролирали твърде много другите или ситуациите. Някои необичайни събития може да ви принудят да премахнете пристрастяванията и предразсъдъците си, както и вашите навици да контролирате.
Ако вие сте били дълго време задушавани от контрола върху вас, сега може да намерите нова цел, която да ви извади от добре познатата досега ситуация и да прекратите манипулациите и принудите, които търпите.  
Време е за трансформации и в любовта, приятелствата, начина на мислене, финансовата и материална сфера. Трудният аспект на ретроградния Плутон с Юпитер ще превръща всяко изкривено разбиране в нетърпима огромна тежест. Премахването на вредни навици и пристрастяванията ще ви помогне да израстете значително и да преустроите живота си.

Започва период, в който можете да се освободите от хората, които ви контролирали или манипулират, както в личното, така и в професионалното ви развитие. Особено след пълнолунието в Скорпион, последвано от тунел на затъмненията, имате шанс с по-голяма лекота да се откажете и да си отдъхнете от отговорностите, с които сте се нагърбили. Всичко, което ви задушава и превръща живота ви в тежко и нерадостно съществуване е време да си отиде завинаги.
Възможно е да се сблъскате със съдбовни или повтарящи се събития, които да ви покажат от какво трябва да се освободите окончателно. Мрачни спомени и хора от миналото може да се появят отново, за да изчистите тъмните ъгли на съзнанието си. Това е подсилено от ретроградния Меркурий, който продължава до 14 май.
Постарайте се да приключите с поведение, продиктувано от страх, подозрителност и чувство за вина. Колкото по-разрушителни са навиците ви, толкова по-силно може да преживеете раздялата с тях, която е провокирана от съдбата.
Юпитер заедно с Плутон ще донесат успех и професионален напредък само на онези, които проявяват висок морал и се грижат за интересите на хората. Прекалената гордост, надценяването на ресурсите или алчността може да доведат до загуби и скандали. Плутон ще се опита да премахне алчността, корупцията и липсата на мярка във всякакви ситуации. Той ще ограничи средствата на онези, които пилеят или заграбват нечестно и безмилостно. Нараства рискът от кризи и разочарования.
Способността да мислите и изследвате нещата по-задълбочено също ще нараства. Ще разкривате тайни и скрити замисли. Може да опознаете своите и чужди сенки и да промените ежедневието си по непознат за вас начин. Възможни са ревност, манипулация, предизвикване на чувство за вина и тормоз. Бъдете внимателни и търпеливи, когато се изправите пред тези разкрития, защото скритите чувства и мисли могат да доведат до разрушителни ситуации.
Любовта също може да ви преобрази и да ви насочи към нов път за развитие. Някои може да започнат тайна и изпепеляваща връзка.