25.03 – Марс преминава в Рак

Това е доста неизгодна позиция за нетърпеливия войн. Ракът е вода, а Марс – огън. Тези противоположности създават условия за пасивна агресивност, която може изненадващо да избухне в ярост и насилие. Марс поставен под водно влияние ще причинява съпротива, особено вътрешна или в дома. Преминаването му през знака Рак го прави слаб и се създава усещане за несигурност и противоречивост. Водата обезсилва огъня, а той я изпарява шумно. Борба и недоволство ще има, макар и не толкова експресивно, а трупано някъде дълбоко във вас. Точно това притаяване може да доведе до неконтролирано изригване на емоции и до разрушителни последици. Опитите да снишите глас, да склоните глава и да приемете натиска отвън няма да са успешни за дълго и едва ли ще удържите нарастващото недоволство.

Вероятно ще предпочитате в периода до 21 май да избягвате предизвикателните ситуации. Ще се съпротивлявате вътрешно на промените и ще търсите повече сигурността. Това, че предпочитате безопасна и сигурна атмосфера, ще ви прави по-малко активни и малко повече язвителни. Учете се в следващите седмици на овладяване на гнева и макар Слънцето и Меркурий да ви правят дейни, будни и целеустремени, не се сърдете, когато темпото се забавя. Всяко отлагане и съмнение най-вероятно има своята скрита причина.
Ракът е знак, който насочва вниманието към дома, майката, грижата за близките. Използвайте следващите два месеца, за да свършите неща, които чакат вашата инициатива или са свързани с тежък физически труд. Малко фитнес, докато размествате мебелите и пренареждате гардеробите ще изразходи натрупващата се енергия в подходяща посока.
От друга страна знакът Рак е подвластен на Луната и е силно свързан с интуицията и емоциите. Марс лесно ще ги разпали или ще ви помогне да направите решителна крачка към това, което вътрешният ви глас крещи да започнете. По-чувствителните и срамежливи от вас може най-неочаквано да покажат своята страстна природа и да завладеят обекта на желанията си. Марс под влиянието на нежната Луна може да ви даде прекрасни мигове, в които да изживеете пълноценно връзката си. Може да опознаете различна страна на партньора си и да откриете повече начини да го приемете, приласкаете и да му се доверите.
Не е изключено хора, докоснали сърцето ви да напомнят за себе си или да откриете предмети, които ще ви върнат към най-чувствените спомени.