19.03 – Меркурий преминава в Овен

След мъглата, която усещахте в ума си през последните седмици, Меркурий, планетата на комуникацията и интелекта, преминава в смелия и дързък Овен. Сега общуването става по-ясно, мислите критично и доста по-целенасочено. Овенът ще създава условия да мислите и обсъждате теми за нови начинания. Всъщност понякога мисленето може да дойде след действието, защото пролетта сякаш ви бута да излезете от меланхолията и да напуснете черупката си, в която страдахте или мечтаехте отнесено. Ще усетите повече увереност дори за трудни разговори, които отлагахте заради страха да не нараните себе си или другите. Във фокусът на вниманието ви ще бъде накъде да насочите цялата си енергия.
Някои от вас ще искат да учат максимално бързо. Други – да създадат или започнат нещо вълнуващо, дори да се опарят в цялото това бързане.

Ако действията ви са свързани с други хора, внимавайте как говорите. Огнената енергия е взривоопасна и от разногласията бързо ще избухва буен и опустошителен спор. Другото опасно влияние на Меркурий в Овен е това да говорите прибързано, а вашата откровеност и честност да прекрати приятелства или разбирателство в работния екип.
Ако досега сте били в творчески или професионален застой, сега е идеалният момент да заживеете отново на пълни обороти. Инициативата пред шефа може да ви спечели не само потупване по рамото.
Умът ви ще бъде остър – използвайте го. Само не позволявайте на езика си да бъде също толкова бърз и остър. Колкото и да ви е трудно в следващите две седмици, по-безопасно и приятно ще преминете през тях, ако направите усилия да сте търпеливи и разбиращи. Припомняйте си, че за предпочитане е да сте щастливи вместо прави. Преди да изстреляте мислите си, пребройте до три или пет или до колкото е нужно, за да не направите буря в чаша.
Природата ви зове все повече навън и започвате да правите планове за пътувания. Внимавайте с прибързаните решения и скоростите, когато сте на пътя. Пазете се от бързите и спортни коли, както и от моторите.