15.03 – Слънце и Нептун – чувствителност

Вероятно някои от вас вече са усетили колко раними и чувствителни са станали в последните дни. Заедно с това сънищата, усещания и предчувствията изглеждат по-силни и значими. Можете да отгатнете сякаш мислите, думите и действията на другите. Цялата тази магичност може да ви предпази от неподходящи действия и нежелани преживявания. Има опасност обаче да сте твърде раними и прекалено емоционални. Това създава възможност да се чувствате жертва на хора и обстоятелства. Внезапната яснота какво ви предстои ще ви изненадва, дори да сте имали достатъчно доказателства досега за интуицията си. Да влизате в положението на страдащи и нещастни хора ще ви направи желани събеседници за приятели и колеги. Само внимавайте да не се възползват от вашата добронамереност и съчувствие. Има вероятност да ви използват с пълната яснота, че ви манипулират в тяхна изгода – материална или емоционална.

Ако усещате, че хора от миналото настояват за вашето внимание, а не ги желаете в близост отново, поставете вашите граници. По-добре да останете сами, отколкото да споделяте компанията на хора, които са ви неприятни или са ви наранили. Пазете се и от енергийните вампири, които ви изтощават при срещата и разговорите с тях.
Не се отчайвайте, ако вашата доброта и грижовност се възприема като слабост. Избягвайте алчните и нахални хора, които ще ви притискат да действате за тяхна изгода.
Интересът ви към духовния свят, окултни и езотерични преживявания може да ви подтикнат към употреба на упойващи вещества или да станете лесна плячка за фалшиви пророци и гурута.
Не се впускайте в теории на конспирацията, прекалена мнителност и страхове.
Поставянето на граници и изолирането в нежна и разбираща компания на любим човек ще ви позволи да се насладите на прекрасни мигове единение. Отидете на кино, концерт или театър,  или избягайте от реалността с някой фантастичен или любовен роман.
Използвайте развихрилото се въображение, за да разберете повече себе си, другите или магията на живота.