14.03 – Слънце и Марс – раздразнителност

Днес мъжката енергия надделява и създава силно конфликтни ситуации. Възможно е да попаднете в изпитания на вашата устойчивост, търпение и издръжливост. Мъжете или жените с акцентирано мъжко поведение ще се стремят да заявят и утвърдят властта си над вас. Вашата реакция може да ви въвлече в сериозен конфликт. Вербалната или физическа агресия също е много вероятно. Това важи и за ситуации на пътя, на опашка в магазина и на всякакви места.  Егото и грубото демонстриране на права ще създават голямо напрежение.
Безскрупулни конкурентите, враговете и недоволните клиенти ще се появяват от всички страни.
Демонстрацията и сблъсъка межди егото на двете страни ще ви кара да реагирате бурно. Възможно е вече да сте усетили силно раздразнение и нетърпение в ситуации, които при други условия няма и да забележите.

Внимавайте с провокациите, защото заплахи и агресия няма да липсват. Много лесно вербалната агресия може да премине във физическа разправа и да се нараните взаимно.
Безразсъдното и импулсивно поведение носи опасности.
За да преминете сравнително безопасно през това влияние, напрегнете сили за да останете хладнокръвни, мълчаливи и търпеливи към капризите на околните. Нападението точно днес няма да е най-добрата защита. Останете в изчакваща или отбранителна позиция.
Не се състезавайте в това, кой е прав и по-силен. По-добре да оставите другия да е прав, а вие щастливо да се освободите от трудната и заплашваща ситуация.
Вероятно ще е трудно да намерите компромис, затова по-здравословно е да се оттеглите, избягвайки  гнева.
Пазете се от конфликти, злополуки, мускулни травми или изтощение.
Ако все пак гореща енергия бушува във вас, изгорете я с физически упражнения или труд, но не прекалявайте с тежестите, за да не се контузите. Или просто се разходете, за да напуснете словесната престрелка  докато страстите утихнат.