13.03 – Марс и Нептун – заблуди

Седмицата започва с доста труден за преживяване аспект между планетата на действието, силата и дързостта Марс и създаващия илюзии и заблуди  владетел на дълбините Нептун. Това може да ви направи подозрителни или жертви на измама, лъжи и скандали.
Възможно е да се чувствате уморени и обезсърчени под това объркващо влияние. Чувството за вина още повече ще ви накара да се чувствате манипулирани и слаби. Хора от миналото, особено мъже, ще се появят за да заявят своите претенции към вашето време и внимание. Не е нужно да се обвинявате, че сте наранили някого в миналото. Подобни негативни чувства за поражение може да ви накарат да страдате и да се срамувате от себе си. Но не забравяйте, че вече не сте същите и усещането за поражение или несправедливи действия са имали своите основания някога.

Фокусирайте се върху настоящото си разбиране за света и миналите отношения. Ако е необходимо, помолете за прошка и някак простете и на себе си за незрялото или грубо отношение преди. Добре е да осъзнаете и признаете пред себе си всички неудобни истини за вашето предишно Аз. Ако не можете да се справите сами, потърсете приятел или психолог.
Другата страна на този аспект между войнствения Марс и създаващия информационно затъмнение Нептун е засилването на подозренията. При някои параноичните състояния може да усилят в голяма степен. Не се поддавайте на ревността и желанието за отмъщение, защото е много възможно тази седмица всичките ви усещания, наблюдения и мисли да са чиста измислица и превръщане на мухата в слон. Всякакви слухове и подозрения най-вероятно са въздух под налягане. Ще ви бъде доста неудобно когато балона се спука и откриете, че сте живели в измислен свят и сте съсипали отношенията с партньора или колегите.
Възможно е да станете жертва на клюки, скандали, клевети или измама. Затова внимавайте с предложения, които изглеждат твърде добри, за да са истина.
Пролетта наближава и нуждата от страстни преживявания и любов може да ви изпратят в ръцете на измамник или някой с психични проблеми.
В каквато и сфера да имате изгодни предложения търсете доверен човек, който да ви потвърди дали виждате реално ситуацията. А и новото начало няма да доведе до нищо дългосрочно и сериозно.
Под влиянието на Нептун не е изключено да се засилят страховете ви, но и за тях разговаряйте с някой, който да ви помогне да стъпите по-здраво на земята и да се отърсите от тези, които са само плод на вашето въображение. Това се отнася и до физическия дискомфорт, който се появява с резките промени във времето. Не изпадайте в паника и не преувеличавайте симптомите. Все пак се погрижете за имунитета си и проверете при специалист, а не в интернет дали симптомите са сигнал за заболяване и най-добре да си направите изследване, за да имате реално доказателство за или против съмненията ви.
Тази седмица ще бъде изтощителна, затова не поемайте допълнителна работа или нови проекти. Изпълнявайте само най-необходимото и не се претоварвайте.
Затова пък творческите проекти, които се нуждаят от вдъхновение и въображение, а не от продължителни физически усилия могат да се развиват успешно.
Пазете финансите, здравето и чувствата си.