07.03 – ПЪЛНОЛУНИЕ в Дева

В това пълнолуние разумът и аналитичността на земния живот застават срещу дълбоките емоции и безумните мечти на духа. Тяхната борба е поставена под натиска на Марс и Сатурн. Те ще ви принуждават да преразгледате ценностите си и да откриете в подсъзнанието си какво ви променя. Ще ви поставят в трудни ситуации, в които досега не сте били. Всичко това ще ви покаже на какво сте способни, а дори не подозирате, че сте такива. Ще намирате нови приятелства и каузи, които да са полезни за израстването ви. Заедно с това ще започнете промяна, която да подобри и материалния и душевния ви комфорт, за да се чувствате пълноценно човешко същество,
Девата е знак на чистота на ума, отношенията, работата. Тя ще ви съдейства да огледате в детайли отношенията с близки, приятели, колеги и да осъзнаете кои са полезни за вас. Девата ви подкрепя да изберете връзки, в които не жертвате независимостта си. 

Прекъснете отношенията, които ви потискат или ви карат да страдате или да се чувствате виновни. До следващото новолуние с лекота можете да се освободите, за да разчистите пътя си към нова връзка, нова работа, нов кръг приятели. Време е за смел ход, който отразява колко сте пораснали или помъдрели.
Освен чистота в отношенията Девата изисква грижи за здравето и ежедневни навици за подреден и логичен свят. Затова в следващите две седмици е добре да се погрижите за здравословните си проблеми и навици. Обърнете особено внимание на  болките, предизвикани от хранене с така наречените „боклуци“. Всъщност да живеете здравословно е много по-дълбока тема. Да внимавате какво, как, кога и в каква компания ядете изисква много повече време. А това означава да се погрижите за себе си повече време. Затова и знакът Дева се свързва с отшелничеството – изолацията, за да се погрижиш за тялото и душата си необезпокоявани от другите. Но сега е много подходящ период да го направите. Не случайно сега е времето на Великденските пости – изчистването на тялото, преди новия живот да започне и да поемате с лекота даровете на природата, които започват да се раждат след Великден.
В работен план ще можете да се съсредоточите повече, макар Меркурий в Риби да ви разсейва, отегчава от ежедневните занимания и ви показва несъвършенствата на света. Но пък Девата ще го отрезвява или ще ви кара да зпаочнете да си подреждате света, за да го направите по-съвършен. И докато Меркурий в Риби ще пречи на концентрацията, Девата ще помага да откривате по-лесно детайлите и да анализирате по-точно информацията, която идва при вас.