03.03 – Меркурий и Сатурн – трудни разговори

В почивния ден разговорите с роднини може да не бъдат от най-приятните. Разликата в поколенията ще се изостри и несъвместимите разбирания ще създадат малко революционна обстановка. Едните няма да искат да отстъпят от изградените с времето принципи, а другите ще искат да развенчаят идеята, че светът не се променя. Критичното мислене и говорене ще превърне почивката в сериозна ситуация, над която да разсъждавате. За съжаление Сатурн предразполага да се съсредоточите върху негативите и пречките. Но ако успеете да излезете от този стягащ обръч може да създадете нови правила за общуване. Да съдите другите и да ги обвинявате не е най-подходящия тон днес.

За да избегнете съпротивата на събеседника си, изберете да слушате с разбиране и мъдро да отложите реакциите си. Дайте си време да видите ползата в чуждите разсъждения. Опитайте се да видите нещата от негова гледна точка.
В противен случай има опасност да виждате само пречки и неприятности, да се заливате с критики и накрая да се отдръпнете всеки зад неговата ограда. Така ще превърнете връзката или отношенията с близките в студенина. Най-лесното е да изберете изолацията, но отхвърлянето много бързо ще ви депресира.
Затова съберете сили и се постарайте да бъдете търпеливи, да активирате позитивното си мислене или да се заемете с рутинни задачи, които да ви разсеят от неразрешимите спорове.
Здравият разум и поведението на зрял човек, заедно с фокус върху дългосрочните ви цели ще ви помогне да не тормозите другите и себе си.
Ако все пак не успявате да излезете сами от трудната ситуация, потърсете някой, който е авторитет за вас или има компетенциите да ви помогне със знания и опит.