20.02 – НОВОЛУНИЕ в РИБИ

Новолунието в дълбоко емоционалния воден знак Риби и Венера в импулсивния огън на знака Овен са много мощно съчетание. За да разберете тази комбинация си представете какво може да се случи с огъня на брега, ако огромна морска вълна го залее огън и какво се случва с водата, когато я хвърлите върху пламъците.
Всяко новолуние е подходящо за нови начала, но точно това ще ви донесе малко повече упоритост и страст към успеха, защото е под влиянието на Сатурн, заедно с мощния аспект на Венера с Плутон Някои от вас най-накрая ще обърнат нова страница в партньорствата – лични или професионални.
Други ще се решат да променят старите си навици или принципите си, докато търсят нови и изобретателни начини за напредък.

Сатурн ще ви подкрепи да започнете да изграждате нещо от нулата. Той ще ви даде увереност да си поставите дългосрочни цели, които изискват постоянство и упоритост. Сатурн може да ви направи малко резервирани към промените, а Плутон – подозрителни към вероятността за печалба и успех. Но ако интуицията ви е силна, сега ще бъде толкова красноречива, че илюзиите и съмненията ще изчезнат. Ще остане стремежът към стабилност, към който да вървите твърдо убедени, че макар да е нужно търпение и постоянство, това ще е едно от най-мъдрите  решения, които сте взимали.
Докато Венера и Плутон създават магична и страстна енергия, може да попаднете в разтърсваща психиката ви любовна връзка, Бъдете внимателни с маниите, които ви завладяват. Може илюзиите да ви подхлъзнат към прекалено преследване на човек или цели. Не се оставяйте на идеята да дебнете или създавате различни версии за причините нещо да се случва или да не се случва. Търсете доказателства, а не ги измисляйте. От това доколко успявате да разграничите реалността и фантазиите си, зависи дали ще потънете в съжаления и тъга или ще живеете с пълна сила.
Новолунието с Плутон засилват неимоверно вашата проницателност, психическите ви способности, способността за учите и съветвате другите, както и да усещате опасността, включително и за хората около вас.
Венера и Плутон задълбочават нуждата от любов и компания, а Слънцето в знака Риби ще накара сърцето ви да копнее за нежности разбиране. Ако сте необвързани и се интересувате от някого, сега е момента да споделите чувствата си. Внимавайте обаче да не бъдете обсебени от някого и да не можете да го изхвърлите от ума си. Нова връзка или романтично преживяване може да променят много съществено живота ви или да променят начина ви на мислене.  
Ако сте във връзка, тя може да се задълбочи и да стане по-страстна или да се сближите повече на духовно ниво. А под влиянието на Сатурн не е изключено да се появи идеята да се обвържете по-сериозно с брак, имущество или дете.
За някои, които скучаят във връзката си е много възможно да потърсят топлота и нежност в тайни отношения. Други  може да открият, че вече не са най-важните в живота на партньора си и да последват значими промени.
Внимавайте за тайни афери при сделки и в служебните отношения. Пазете се и от измамници във всички сфери на живота. Стремежът към власт, пари и влияние ще се промъква под привидно добри намерения и загриженост.
Хората, които действат с любов, честност и грижа за доброто на хора може да получат големи приходи и успешно развитие на дейността им. Възможно е да оценят вашия талант и да създадете красиви произведения на изкуството. Въображението има своя старт за грандиозен полет. Обръщайте повече внимание на сънищата и синхроничностите през предстоящите седмици.