14.02 – Венера – Нептун –романтика

Богинята на любовта днес ще ви помогне да проявите своята най-нежна и романтична страна.
Венера и Нептун ще ви накарат да витаете в облаците, да мечтаете и да бъдете добри..
Не пропускайте този прекрасен шанс за подобряване на духовната свързаност с половинката или за намирането на сродната ви душа.
Привлечени от всичко красиво и нежно ще искате денят и вечерта да преминат в мир и разбирателство. Ако имате възможност, отделете си време за творчество или да се насладите на създаденото изящество от другите – музика, филм, изложба. Можете да приложите естетичните си виждания, за да създадете красива обстановка или да поднесете храната със стил на фона на любимата ви музика.
Може да се почувствате по-добре и ако покажете на хората около вас своята състрадателност и готовност да помагате.

Точно днес не се притеснявайте, че някой ще ви приеме за глупави, когато пръскате пари за него или за нещата, които ви носят удоволствие.
За някои обаче розовите очила може да паднат рязко и да откриете, че давате всичко на неподходящ и дори агресивен партньор. Стойте далеч от всякакви ситуации и хора, които ви нападат, дори да е само словесно. Пазете се и от тези, които се опитват да ви омайват с приказки, за да изкопчат от вас колкото може повече. Ако се разочаровате, приемете суровата реалност като вятър на промяната, който изяснява негативите във връзка ви. Може да усетите повече освободеност в разговорите и да споделите вашите желания или притеснения за връзката ви. Възможно е да усетите повече разбиране и съпричастност. Но не е изключено в името на празника да ви бъдат спестени някои истини и дори да бъдат заменени с лъжи, за да не се развали настроението точно днес.
Макар да е началото на седмицата за много от вас ще бъде трудно да работят активно, концентрирано и упорито. Повече ще ви се иска да избягате от рутината и да мързелувате или да мечтаете.
Влиянието на Нептун  може да ви даде визия за бъдещето, пророчески сънища или идеи, които да ви помогнат както в емоционален, така и в материален план.
Желая на всички само най-хубавите проявления на поетичната енергия на Венера с Нептун да ви съпътстват днес, дори да не празнувате с някого.