12.02 – Меркурий преминава във Водолей

Водолей е знак на новите технологии, социалните мрежи и контакти. А Меркурий управлява всички видове комуникации. Това ще даде тласък на иновациите, изобретенията, изследванията и всички средства и начини за комуникация. Възможно е да започнете да проявявате повече оригиналност и дори ексцентричност в общуването.
Ще усетите как мислите и разговорите стават по отворени и заедно с това неутрални или дори неемоционални. Разговорите ще са дълги и може да станат отегчителни. Обясненията ще се разтеглят твърде много за забързания ви ум.
Понякога ще сте непостоянни и ще се бунтувате срещу скуката, която може да преодолеете по странни за обичайния ви живот начини. Внимавайте да не бъдете резки и нетактични, независимо, че вашите идеи може да са прекрасни. Ако изпреварват твърде много времето си, едва ли ще ви разберат.

Възможно е да ви липсва известна последователност, а вашето нетърпение да се приеме като ексцентричен инат. Понеже е трудно в този период да сте толерантни и разбиращи, вашата хладност и небрежност към останалите няма да ви спечели преднина за иначе уникалните ви хрумвания.
Меркурий във Водолей може да поставя в ситуации, които се сменят много бързо и докато изглеждате супер компетентни в някаква област изведнъж да се ви прати на нивото на неграмотност в близка тема или сфера. При това нищо няма да промени вашето самочувствие, което също ще изглежда странно за околните. Избягвайте да се поставяте в ролята на единствено знаещи, които не виждат недостатъците в собственото си мислене. Границата между това да ви приемат за гений и просто луд е твърде тънка.
Научните и технологични умове вероятно ще бъдат осенени от идеи, които да направят съществен пробив в тяхното направление. Някои ще достигнат до прогресивни идеи, за които може и да успеят да намерят материална подкрепа.
Информацията ще се движи твърде бързо и с лекота, затова не пропускайте да отбележите необикновените си мисли. Уловете ги, запишете ги или ги запомнете, за да не изчезнат безследно във Вселената.
Провокирайте интелекта си с нови занимания и информация. Общувайте, но все пак проверявайте дали не сте изгубили аудиторията си. Докато Меркурий е във Водолей вероятно ще е по-важно за вас да бъдете уважавани заради интелекта, който притежавате, без да ви интересува дали ви харесват. Но така рискувате хората да ви избягват и да няма с кого да споделите вашия блестящ ум.