10.02 – Меркурий и Плутон – задълбочаване

Меркурий се среща с Плутон накрая на знака Козирог, два дни преди да премине в свободомислещия знак Водолей. Влиянието на Плутон ще задълбочи мислите и комуникациите понякога обърнати към миналото, но и към вашата същност тук и сега и малко напред, доколкото тъмнината на Плутон може да ви позволи.
Актуални и може би малко притеснителни ще са жизненоважни въпроси. Някои от тях ще са за оцеляването ви в двойката, приятелството или бизнес партньорството. Плутон  създава  мнителност и мрачност, съмнения и ревност или подозрителност относно честността на човека до вас.

Търсенето на отговори ще ви изглежда наложително и определящо за бъдещето ви. И това може да е повратен момент за промяна, но може да е търсите нещо, което не съществува. Каквото и да се окаже, Плутон ви зове да трансформирате мислите си фундаментално.
Дайте шанс на дългия танц на Марс и Венера в следващите две седмици, да ви покажат истината за стойността на връзките ви.
Необвързаните може да бъдат запленени от любовта на живота им. Но внимавайте с магнетичната сила на думите, която притежава Меркурий в този период. Общувайте активно, но оставете вътрешния ви Шерлок Холмс да забелязва опасностите и да се съмнява в магията на казаното.
Ще се появят възможности да впечатлите околните в разговори за живота или да ги убедите, че заслужавате повишение или награда.
Борбата за интелектуално и материално надмощие ще е доста привлекателна. Психологическите способности се засилват и ще усещате кое е значимо и кое не.
Възможно е някой да ви довери съкровените си тайни.
Ако усетите, че ви завладява необяснима нервност, страх или мисли за смъртта, болестите и неизбежните трудности, опитайте да отклоните вниманието си с нещо по-развлекателно или споделете размислите си с някого в социалните мрежи.
За да избегнете всички тези негативни ситуации, насочете вниманието си към хубавото в живота и дори да не сте го постигнали помечтайте за него.