05.02 – ПЪЛНОЛУНИЕ в ЛЪВ

Пълнолунието днес ще има особено силно влияние върху любовните отношения и приятелствата. Бурните ветрове и вледеняващите усещания ще се проявяват и в общуването.
В месеца на любовта ще си дадете сметка какво ви кара да трептите от вълнение и кои спомени вече са потънали в прах и пепел. Светлината на пълнещата се Луна озарява все повече истината за нуждата ви от живот като във филм.
Акцент върху тези преживявания поставят Уран и Слънцето, които управляват знаците, в които се намират днес Слънцето и Луната. Те ще ви изяснят дали сте ценни, успели, уважавани и харесвани. Ще засилят нуждата от независимост и емоционална необвързаност. Но как да намерите баланса между това да не сте обвързани и да има кой да ви цени и боготвори? Ще се лутате между въпросите какво да изберете и как да отстоявате себе си в отношенията, в които присъствате.

Енергиите на Венера и Марс, които само преди часове се проявиха в своята максимална сила ще разгарят огъня на страстта. Дали това ще завърши с горещи интимни преживявания или с кавга между опърничави, зависи от вашия темперамент и стабилността на връзката ви.
В цялата нажежена ситуация електричеството на Уран може да превърне лекото недоволство в ядрен взрив. Колкото по-вироглави, неотстъпчиви и дръзки сте, толкова по-вероятно е промяната да е разрушителна.
Но не се плашете, защото така ще освободите истинската си същност от преструвки и заблуди. Дори да не сте търсили промяна, тя ще ви намери, ако отношенията са се изчерпали от смисъл и топлина. Различията, които ви отдалечават стават все по-видими и невъзможни за заобикаляне.
За мнозина идва и силен период, в който най-накрая да постигнат и решат въпроси, които ще им донесат известност или гордост, че са отстоявали мечтите си. В силни позиции са тези, които се занимават с наука, компютри, интернет, технологии, алтернативна енергия, изобретения, иновации, изкуствен интелект, въздушни и космически пътувания.
Заедно с тях излизат на преден план въпросите за екологията, как се грижим един за друг, дори да не се познаваме. Покрай тях ще си спомните за истински приятелства, които времето и разстоянията са заличили. А може и да намерите нова група, с която да споделяте настоящите си интереси. Социалните и хуманитарни теми също намират предно място в интересите и умовете сега.
Нестабилните финансови и природни обстоятелства могат да разтревожат много хора и да ги накарат да се замислят по-сериозно за своето оцеляване като биологични и духовни същества.
Засилват се потоците на информация, които ви изпращат назад и напред във времето. Наблюдавайте бързия ритъм на мислите и събитията. Внимавайте с реакциите, защото вероятността за наранявания, порязвания, изгаряния и счупвания е голяма. Бъдете внимателни, защото инстинктите и рефлексите може да са силни и бързи, но е по-вероятно да са неточни. Безразсъдството може да ви донесе конфликти, хаос и инциденти.
Може да се сблъскате с хора от миналото или внезапно сякаш да се пренесете в отдавна отминали ситуации. Те ще ви покажат дали решението да ги забравите е удачно или има още какво да научите преди да се разделите без емоции. Наблюдавайте как мечтите и бляновете, които са ви давали смисъл и енергия се завръщат, за да ги оцените отново и да им дадете шанс за ново начало. Не се поддавайте на натиск за промяна, ако не сте готови за това. Импулсивните действия рядко имат полезен и дълготраен ефект.
Създаващите се условия за нарастване на егото и крещящата нужда от независимост ще ви изправят пред проблемите на емоционалното откъсване. Липсата на ангажираност може да ви остави в самота за известно време.
От друга страна, кралското пълнолуние създава нужда от сцена за изява, признание и овации. Затова да останете сами ще е доста тежък вариант,  Необходими са търпение и чувствителност, които покрай бунтуването и незачитането на чуждото право и стойност ще са трудно постижими. Колкото повече ви липсва увереност и висока самооценка, толкова повече ще потъвате в избора на самотно съществуване. Най-лесно е да си кажете „На върха всеки е сам“, но помислете колко по-разнообразяващо е да общувате.
Използвайте светлата и топла страна на Лъвското пълнолуние, махнете благородно с ръка и бъдете над нещата. Така ще си дадете шанс да се забавлявате и да оставите детето във вас да се прояви. Дошло е време да постъпвате различно и ако погледнете малко отстрани ще видите грешките си досега, за да не оставате на неподходящи места с неподходящи хора. Безстрастното гледане на нещата може да доведе до изобретателно преодоляване на проблемите.
Не забравяйте, че Лъвът, макар да е гордия цар на животните, е от семейство котки. Погалете човека до вас, съживете нежната му страна и той ще отвори цялото си сърце, за да ви даде светлина и любов.