04.02 – Венера и Марс – предизвикателност

Десет дни преди празника на любовта богинята на любовта и планетата на страстта създават изпитание на чувствата и може да ви предоставят доста силни емоции. Дали ще ви разтърсят приятно или не, зависи от състоянието на връзката ви. И това се отнася не само за личните отношения, защото Венера е свързана не само с любовта, но и с финансите. Не е изключено те да са част от разгарящите се страсти. Може да ви провокират да пръснете бързо пари за красота и удобства и това да стане повод за недоволство или скандал.
По-добрият вариант е да направите неочаквана изненада на любимия човек и това да накара чувствата му да избухнат с нова сила. Заложете на предизвикателство, което да му създаде отново усещането за пеперуди в стомаха, както при първите ви срещи. Помислете как да привлечете и зрението, и слуха и вкуса му с нежност, романтика и финес.

Едва след стопляне на чувствата може да загатнете някоя трудна тема. Само внимавайте с ревността и разговорите за изневяра. Не пускайте духа от бутилката, ако не сте готови да ви напуснат за малко или завинаги точно преди свети Валентин.
Колкото и да сте практични и икономични напоследък, позволете си малко волност и напомнете на себе си и на околните, че животът е хубав. Започнете с външния си вид и продължете с игрите на Венера, за да разгорите огъня на позатихналата страст.
Ако сте необвързани, е възможно да предизвикате нечий интерес. Но внимавайте да не понижите стандартите си в желанието да бъдете харесани. Възможно е и да идеализирате човека в желанието да преживеете отново любовни трепети. Силните емоции може да се появят толкова бързо, че да ви оставят без дъх.
Венера и Марс този път създават гняв и самоконтролът е на ръба. Ако напоследък сте нетърпеливи или агресивни, ще са ви нужни много сериозни усилия, за да не дадете воля на емоциите си. Запомнете, че за да ви отхвърлят точно сега, вероятно е полезно и за вас. Не създавайте сблъсък, но и недейте да правите компромиси. Примирението е само временно отлагане на неизбежното. Ролята на жертва няма да промени чувствата на парньора ви към вас. По-късно ще съжалявате за изгубеното време в скука, студенина и потиснато достойнство.
Може да намалите напрежението с физически упражнения, танци или с грижа за красотата си, но без да използвате режещи инструменти, за да не се нараните.