27.01 – Венера преминава в Риби

До свети Валентин и седмица след това, богинята на любовта внася в сърцата ви копнеж за споделени чувства, нежност и отдаденост един на друг. Тя ще накара романтичните души да мечтаят за своята сродна душа, която не се преструва и може да им даде дълбоката любов, от която се нуждаят.  Нуждата от възвишени чувства, пълна отдаденост на другия и хармония по някакъв почти мистичен начин ще вълнува ума и сърцето ви. Ако забележите, че някой се отнася с нежност и разбиране, има вероятност да се влюбите. Влюбване от пръв поглед е доста вероятно, но не забравяйте, че сега сте твърде идеалистично настроени. За съжаление идеализирането създава измамни впечатления. След като мъглата на илюзиите изчезне след около месец може да се разочаровате или да ви наранят. Внимавайте да не се удавите в морето от емоции.

Има опасност до 20-ти февруари да ви е трудно да поставяте граници или да се нуждае от постоянната близост на човека, когото обичате. Това увеличава вероятността да се разочаровате или да задушите партньора с присъствието си.
Намеренията да помагате на същества в нужда или да спасявате страдащи също ще се увеличат. Позволете си и вие да потърсите някой, който да ви утеши или да ви подкрепи. Внимавайте обаче в каква посока се втурвате, защото вашата жертвоготовност и отдаденост може да ви превърне в лесна жертва на мошеници и недобросъвестни хора.
Венера в Риби ще ви прави по-чувствителни, впечатлителни и отдадени на музика и други изкуства. Започва благодатен период за поети, художници, музиканти и всички, в чиято работа са необходими талант и въображение. Някои от творците ще получат вдъхновения, подобни на божествен дар. Следвайте мечтите си.