21.01 – НОВОЛУНИЕ във Водолей И ГОДИНА НА ВОДНИЯ ЗАЕК

Това ново начало увеличава изненадите, прехвърчането на искри и напрежението. Обратите може и да бъдат приятни, след като и ретроградният Уран, който управлява Водолей поеме директния си ход следващата седмица.
Тогава още повече нетърпението да се освободите от ограниченията, правилата и остарелите навици и отношения ще ви прави дръзки и нетолерантни. Като добавим и присъствието на Слънцето от вчера и Венера в знака на обновлението Водолей, очаквайте изненади. И на фона на цялото това хаотично пренареждане на матрицата, започва китайската година на Черния Водден Заек. Знаете това животно с какви качества е известно. Те ще са значими в предстоящите месеци. Ще се появяват възможности за бърза промяна във всякакви посоки. Свободата и изненадите са основното, с което зарежда новолунието във Водолей и новата китайска година.

Заекът ще изисква спокоен подход към ситуациите в живота, за да не бумти сърцето ви до пръсване от страх или в гонене на цели.
Изминалата годината на Тигъра съответстваше на Водолей и донесе доста дръзки и войнствени положения. Следвайки реда на знаците в хороскопа, годината на Заека ще е подобна на година на знака Риби. Това ще изисква много нежност, спокойствие, но и забавления по детски, които да правят живота ви приятен и хармоничен, изпълнен с фантазия, романтика и състрадание. Ще бъде особено важно да ги намирате у дома при партньора, за да не се поддадете на измамно щастливите, макар и забавни изкушения извън дома. В предстоящия месец и дори година ще трябва да обърнете специално внимание на дома си, на семейството, рода, родното място, както и на трудните разговори с родителите и човека, с когото живеете. Може да се появят желания да заявите официално своите намерения за съвместен живот под един покрив и  да създадете ваш дом.
Внимавайте със скоростта на говорене и придвижването на намеренията си, защото аспектът на Марс и Меркурий може внезапно да ви изпрати на място, на което не бихте искали да бъдете. Не бързайте и не действайте първосигнално, защото агресията може да ви нарани и физически. Колкото и да ви липсва търпение в стремежа към напълно нов живот, избягвайте обидите, заплахите и импулсивните прояви на враждебност. Много енергия се натрупва, подтиквайки ви да захвърлите всичко старо и да преобразите живота си Но преди да го направите отделете време да наблюдавате съвпаденията и тяхната последователност. Те ще ви водят в правилната посока.
Заедно с това обаче има опасност да прекалите с манията да следвате знаците на съдбата, което причинява Плутон в близост до новолунието. Търсете факти и реални потвърждения за идеите, които се формират в ума ви. Плутон създава и условия за мнителност, което в комбинация с желанието за по-голяма свобода във ръзката може сериозно да раздруса сегашния ви статус „обвързан/а“.
Използвайте острия си ум и нарастваща енергия в по-креативна посока.