18.01 – Меркурий излиза от ретроградност

Ретроградният Меркурий започна в края на декември и днес приключва този период на трудности, отлагания и забавяния. За съжаление започнахме годината по този труден начин, който за мнозина донесе разочарования в комуникацията с най-различни хора, включително близките, с които живеят.
Около нова година някои приключиха с дългогодишна връзка, понесоха обиди и заплахи, които ги изправиха пред труден избор.
Други преживяха загубата на телефон, компютър и проблеми с интернета, както и объркани и неясни послания.
Но вече ще имате възможност да се погрижите за себе си, като създадете нови правила в отношенията с партньора или семейството . Ще можете да се освободите от ограниченията, които те ви налагаха в комуникацията с нови хора.

Заедно с това събитията и действията в професионалната сфера ще се раздвижат и ще усетите как една след друга падат или поне се разхлабват веригите от изисквания към вас. Това, разбира се, не означава, че вие самите, шефовете или властимащите няма да наложат нови. И все пак новостите ще се появяват по-често, помагайки на успеха ви.
Меркурий започва да се завръща към мястото, от което започна ретроградния си ход. Това ще върне за доизясняване събития, които ще ви поставят пред окончателни решения. Козирогът изисква зрялост и търпение, дисциплина и отговорност. С тези качества ще успеете да следвате по-успешно съдбата си, докато Меркурий е в този знак. Все още е желателно да се отнасяте с уважение в разговорите с държавни служители, шефове, родители, учители, по-възрастните или по-опитните от вас, ако искате да живеете в мир и съгласие.
След три дни ще бъде много по-добре да сключвате сделки, особено за недвижима собственост или с държавния сектор. Можете да сключвате договори за работа.
Все още е трудно за забавния сектор да се съживи, но Меркурий в Козирог лишава от шеги и леконравие. Разговорите по всякакви теми се превръщат в сериозен спор и отстояване на позициите. Младите ще искат да покажат своето израстване, а възрастните – своя опит. В такива моменти не забравяйте, че и Марс излезе от ретроградност и е много лесно искрата да запали голям пожар.
По-добре останете още малко зад стените, които поставяте между себе си и хората, изживявайте усещането си за превъзходство, но като зрели хора. Позволете и на другите да запазят достойнството си, независимо в каква ситуация попадате.
Важно е да контролирате желанието си да сложите ред и да заявите недоволството си от любимия човек, защото това няма да доведе до нищо добро. Вместо това потърсете решения на конкретен проблем по подходящия за Козирога практичен начин и без много шум и демонстрации. Деловият подход ще работи успешно и на работа, и у дома и във връзката ви.