14.01 – Венера и Уран – импулсивност

Когато богинята на любовта Венера се срещне по такъв начин с носещия изненади Уран, гръмотевиците не са необичайни. На изпитание ще бъде поставена  стабилността на любовната ви връзка или на финансовото ви състояние. В най-лошия случай – и двете.
Може внезапно да решите да похарчите доста пари, особено за нещо, което е твърде екстравагантно и различно от вашия досегашен вкус. Това може да е всичко, свързано с красотата – за вас, за дома или за любим човек.
Не се сърдете, ако внезапните ви пориви не бъдат оценени както очаквате. Дори може да се разрази скандал по повод на вашата освободеност при пазаруването.
Още по-сериозно може да стане, ако финансите са общи, а вие сте ги употребили без да се допитате. Ще кажете „Че как иначе ще е изненада?!“. Но както всички знаем, всяка изненада първо е шокираща и после евентуално може да зарадва човека. Под този импулс за пазаруване, не е изключено да купите твърде лъскави или ненужни вещи.

Имайте предвид, че намесата на Уран прави ситуациите променливи и то по доста неочакван начин. Затова не вземайте важни решения, особено докато Меркурий е все още ретрограден.
Повишава се нуждата от свобода във всички отношения, в които се намирате. Подобна нагласа може да превърне почивните ви дни във война на световете. Внимавайте какво искате от партньора си, защото има вероятност и той да поиска своите свободи. А много скоро Сатурн ще се намеси, за да установите границите си.
Ако сте се чувствали задушени, ограничени или отегчени, сега след преминаването на Марс в директен ход и подсилен с революционния дух на Уран, гневът може да избухне до степен на разрушение, както на връзката, така и на материални неща, които са ви ценни.
Тези от вас, които във връзката си приветстват промените и изненадите, може да преживеят доста интересен ден и дори седмица. Експериментите и новостите ще освежат отношенията ви. Все пак трябва и партньорът ви да е с подобна нагласа, за да бъде забавно и вълнуващо и за двамата.
Ако имате и най-малкото съмнение, че любимият е по-консервативен и инертен, не дърпайте лъва за опашката, за да не си създадете неприятности. Все пак е желателно да изживеете по някакъв начин бунтарската и младежка енергия, която се е появила,
Ограничаването на вашите желания могат да ви накарат да потърсите някой, с когото да изпитате вълненията, които сега ви хрумват. Запознанства с по-различни хора от обичайния ви кръг познати също може да насочи тази енергия в добра посока.
Необвързаните може да бъдат привлечени от вълнуващи или ексцентрични хора. Може да сте привлечени от такива, които нарушават всякакви правила или се държат предизвикателно. Може да попаднете в компания, която да ви стимулира да промените напълно външния си вид или да приемете техните културни или етнически различия.
Но не се увличайте, защото Луната е намаляваща и много е вероятно новостите бързо да отшумят.