12.01 – Марс излиза от ретроградност

Той ще активира енергиите преди новата китайска година на Заека, която започва с новолуниието във Водолей и е точно след преминаване на Слънцето в знака Водолей.
Всичко сякаш изведнъж ще придобие мощ за движение и обновяване, макар пролетта да е далече.
Марс представлява силата, която ви кара да сте активни и да заемете лидерска позиция. Огнената му енергия създава инициативност, ентусиазъм, движение и развитие.
Марс излиза от ретроградността, но още два-три дни след това може да се чувствате малко уморени и изтощени преди да усетите възвръщането на силите.
Докато беше ретрограден вероятно много от вас, особено със силно влияние на знака Овен са усетили застой в събитията, което създаде напрежение, дори гняв.

Не бяха изключение ситуациите на объркване, несигурност и подтиснато недоволство. През последните два месеца това причини и физически неразположения, понякога с висока температура, особено за управляваните от Марс зодии.
Скоро ще усетите как делата и плановете ви ще се задвижат. Марс в знака Близнаци отново ще носи новини, нови възможности и интересни разговори. Оптимизмът от раздвижването ще нараства и с по-голяма лекота ще можете да следвате намеренията си.
Марс не помага много в дългосрочното преследване на цели, но поне рязко ще натисне газта, за да предприемете нещо по-съживяващо.
Докато се завърне в позицията, от която е тръгнал Марс ще ви изправи пред проблеми, които вече познавате, но досега не сте имали желание или сили да разрешите. Използвайте времето до новолунието на 21 януари, за да разчистите старите недоразумения или тежести. Рестартирайте дейностите, които са изостанали или дайте втори шанс на някого.