07.01 – ПЪЛНОЛУНИЕ в РАК

Това първо пълнолуние за годината разширява вашия поглед върху света и начина на комуникиране с близки, приятели и по-различните от вас. Нагласата в началото на годината да търсите различното, вълнуващото и нови възможности сега е засилена от Луната в интуитивния знак Рак. Наблюдавайте мислите и усещанията си, емоциите, които предизвиква света около вас. Вероятно ще търсите усамотение или компанията на един човек, с който сякаш да се пренесете в друга реалност, където всичко е спокойно, защитено и изпълнено с доброта и нежност.
Луната управлява емоциите, интуицията, семейството, рода и дома. Всичко това сега ще е на фокус през следващите две седмици. Противопоставящите се сили, като работа срещу дома или това, от което се нуждаете, срещу това, което искате, създават вътрешно напрежение и външен натиск. Това може да доведе до конфликти и кризи, които изтощават енергията ви.
При това пълнолуние Луната е в нейния знак Рак, затова някои от вас вероятно ще изпитват повече тревога за съдбата на връзката си или как и къде ще живеете. Но мощното влияние на Луната точно сега, може да ви помогне да преодолеете всички предизвикателства в отношенията, заради повишената емоционалност и интуиция. 

Подсъзнанието ще ви насочва да бъдете честни с близките до сърцето ви и да приемате техните особености. Ще можете сякаш най-накрая да видите неприятните чувства, които създават дисхармонията между вас и да ги изчистите.
Връзката на Пълнолунието с Меркурий създава борба между рационалното мислене и интуитивното усещане. Сърцето може да ви казва едно, а главата – съвсем друго. Това ще ви затрудни да разберете истинските си чувства и ще бъде трудно да ги споделите. Неясното изразяване или изкривеното възприемане на казаното може да създаде объркване, смесени чувства, безпокойство, нерешителност и лоша преценка за реалното положение. Възможни са спорове поради недоразумения в чутото или написаното. Ако не сте готови да влезете в словесна битка, по-вероятно е да се затворите и изолирате, изживявайки своите съмнения и  страдайки заради наложените от съдбата ограничения. Неспособността да се отпуснете може да ви тласне към някой от видовете пристрастявания.
Внимавайте при преговори и важни решения, особено при дискусии, защото Меркурий е ретрограден и може да създаде забавяния, отлагания за неопределено време или да не забележите важни думи в документите. Силната емоционалност още повече усложнява ситуацията, защото добрите решения се вземат само при вътрешно спокойствие.  
Влиянието на Пълнолунието се допълва и от енергията на Уран, която още повече усилва интуицията и тласка към освобождаване от ограниченията на старите модели и разбирания за комфорт и ценности.
Той може да ви накара в следващите две седмици да промени съществено външния си вид или средата, в която живеете – дом, приятели, колеги.
Импулсът да сте дръзки може да влезе в противоречие с мнението на близките ви и да предизвика емоционални изблици. Но ако сте по-търпеливи, сега по-лесно може да решите да напуснете зоната си на комфорт и страховете си, за да започнете самостоятелен живот или поне да намалите ограниченията.
Вероятно ще усещате натиска за промяна. Недоволството от скуката и рутината ще ви тежи все повече. Използвайте следващите две седмици да се освободите от вредни навици или токсични връзки. Поемете риска да бъдете различни. Но не бъдете алчни и твърде самоуверени. Вслушвайте се в интуицията си и следвайте новите възможности. Отворете ума си за по-необикновени неща и стъпка по стъпка се освобождавайте от консерватизма. За да изживеете без драми пътя си до обновлението, споделяйте идеи, обсъждайте планове, пазарувайте или продавайте, наслаждавайте се на новите контакти. Пътувайте и се забавлявайте. Усетете какво е да си млад, безгрижен, усмихнат и вперил поглед в звездите или водопада.