04.01 – Венера и Юпитер – любов и изобилие

Днес Венера преминава във въздушния знак Водолей и дава старт на безкрайните разговори, преминаващи от тема в тема и сякаш могат да не свършат никога. В това разположение планетата на любовта се свързва с планетата на изобилието Юпитер и така празничното настроение продължава.. Те ще ви помогнат да започнете своя успешен и щастлив път през новата година.
Денят е прекрасен за купони и любов. Не отлагайте проявата на своите топли чувства и весело настроение. Нямате нужда от повод и празник в календара, за да създадете радост за себе си и  хората, близки на сърцето ви.
Макар да сме в период между празници, може да получите подаръци, пари или щедри комплименти. Вашата усмивка и ведро настроение ще направи първите дни от година леки и приятни.

Свободното общуване, повишеното ви очарование и чувството за хумор могат да ви спечелят приятели или да заличат конфликти и недоразумения от миналата година. Започнете на чисто. Подайте ръка благородно и с чисто сърце поискайте да сте щастливи вместо винаги прави.
Използвайте очарованието, което богинята на красотата Венера ви дава, засилено от бога на изобилието Юпитер. Срещите тази седмица може да ви помогнат да намерите нови приятели, интересна компания или нов човек, който да ви развълнува. Не отказвайте предложения за запознанства, защото те може да се окажат не само приятни, но и полезни.
Ако почивката ви продължава и имате намерение да пътувате, това ще бъде интересно и весело преживяване. Все пак не забравяйте, че Меркурий е ретрограден и ако не е такъв в рождената ви карта, трябва да се въоръжите с търпение и добро настроение, защото може да има задръствания или объркани резервации. Ако пътувате надалеч, това може да разшири доста възгледите ви за живота, за   другите култури и правото на хората да са различни. 
Финансовите инвестиции може да се случат с голяма доза късметът и да допринесат за растежа ви през годината.
Тези, които са свързани с висшето образование и закона също могат да направят успешна голяма крачка напред днес. Ако обмисляте дългосрочно образование, преквалификация или започване на съдебен процес подредете приоритетите и документите си. Според влиянието на ретроградния Меркурий може да останете на изчакване и само да направете план или да започнете замисленото.
Внимавайте с големите планове и щедростта на думи и пари. Има вероятност да прекалите. Това се отнася и за сладките храни и вещества, които предизвикват пристрастяване.