23.12 – Новолуние в Козирог

Ден преди празниците настъпва последното Новолуние за годината. То се случва в практичния, упорит и целенасочен знак Козирог. Заедно със Слънцето и Луната в същия знак са и Венера, Меркурий и Плутон. Това мощно присъствие в сериозния и целенасочен Козирог ще насочи много от вас да обмислят дългосрочни цели и планове за бъдещето. Това новолуние е изпитание за характера и вярата ви. Неговият единствен и труден аспект с широко скроения и щедър Юпитер може да ви подведе. Прекалената самоувереност и глобален поглед  върху нещата може да ви подведат и вместо да спечелите, да изгубите доста или да се разочаровате. Това е и знак да не прекалявате с рисковете и с желанието да направите големия удар на живота си. Хазартните постъпки едва ли ще имат успех. Само най-големите късметлии може да уцелят момента.
Трудният аспект на Новолунието с планетата, управляваща преминаването на границите, културите, философиите и вярата може да донесе конфликти на всякакви основи. Само добрият тон и веселяшката природа на Юпитер биха компенсирали негативизма към друго мислещите и живеещите, към чуждите традиции и правила.
Ще е нужен повече самоконтрол и умереност при проявите на морал и споровете за ценностите и приоритетите в живота.

Юпитер е символ на късмета и успеха, но прекалената самоувереност и алчност биха довели до провал и неудобство, включително до увеличаване на вредните навици и прекаляване с храни, алкохол и безсмислено скъпи покупки.
Присъствието на петте планети в земния знак Козирог може да засили страха и негативизма по финансови и имотни въпроси. Това ще са области, които ще претърпят своята трудна промяна.
Насочете вниманието си към нови проекти и дейности, но бъдете сами на себе си родител и внимавайте как се разпореждате с финанси и имоти.
Помислете внимателно за професионалната си реализация и всичко, което тя ви носи. До пълнолунието на 6 януари изпратете на вселената своите намерения за новата 2023 година, която макар и трудна проправя пътя към по-успешно бъдеще.
През празниците избягвайте темите за здравето, материалните трудности, политиката и проблемите на другите държави, за да не попадате в унило настроение или безсмислени спорове.
Време е за почивка, пътувания и забавления, но не бъдете твърде разточителни.