14.12 – Слънце и Нептун – изтощение

Все още сме в средата на седмицата преди коледните вълнения и празници, а вероятно вече се чувствате изтощени от всички задачи, които трябваше да изпълните. Възможно е вашата жизненост да се понижи и дори да изпитвате отвращение към работата.
Увеличава се и податливостта на психологически и здравословни проблеми. Събития или хора могат да причинят объркване и разочарование. Усещането за несигурност и вина ще ви накара да се затворите още повече.
Сега не е момента да виждате само най-доброто в хората. Прекалената идеализация и доверчивост могат да доведат до загуба, скандал или клевета.
Не е подходящото и да извършвате дейности, за които е необходима физическа сила и издържливост

В разговорите с партньори и клиенти бъдете особено бдителни. Вашата добронамереност днес създава риск да бъдете използвани или излъгани.
Личните отношения могат да бъдат обект на нечестност и измама. Тайните ще бъдат по-трудни за запазване, но и трудни за разкриване. Да получите яснота по важен въпрос или проблем ще е доста трудно.
Хипохондрията е друг проблем, който може да се появи. Отклонявайте възможно най-бързо мислите за болести и страха от трудности.
Повишената чувствителност към инфекции, както и отслабената жизненост намаляват съпротивителните сили на организма и възстановителните му способности.
По-добре е да отложите медицинските си изследванията, защото има вероятност да получите грешна диагноза. Повишава се влечението към наркотици и алкохол. Засилват се проблемите с психиката, включително параноя, паник атаки или депресия.
За да се справите с тези влияния дайте шанс на своята креативност и въображение. Отделете си време за изкуство, музика, танци, театър, романтични преживявания. Развлеченията, благотворителната дейност и борбата за социални каузи са отлични начини за безопасно използване на нептуновата енергия.
Не губете вяра в хората, но и не се предоверявайте.