08.12 – ПЪЛНОЛУНИЕ в БЛИЗНАЦИ

Последното Пълнолуние за тази година в знака Близнаци ще донесе много информация, която досега не сте имали. Тя ще се появява по неочакван и интуитивен начин, за да осветли темата АЗ и НИЕ. Това ще засяга отношенията в семейството, с партньора и с най-близките приятели и роднини.
Благодарение на това, че Меркурий (планетата на комуникацията) се премести в носещия мъдрост и дисциплина Козирог, ще успявате да охлаждате емоциите преди да споделите мислите си. Но има опасност да налагате вашата истина във всеки спор и това ще усложни разговорите с шефовете и по-възрастните.  
Енергията на Близнаци е нестабилна и ще ви поставя често в две противоположни гледни точки, което е объркващо и за вас и за околните. Заедно с това ще искате да оценят всичките ви достойнства.

Асцендентът на Пълнолунието е в Скорпион, което предполага по-задълбочен поглед към собственото бъдеще и обръща внимание на смисъла в живота и насочва какво да промените из основи.
Пълнолунието прави аспект с Юпитер, който изисква критичен поглед към разточителството, лъжите и повърхностните отношения в семейството. Всяка илюзия за безгрижно бъдеще и лесен просперитет и щастие ще бъдат развенчани.
Възможно е да преживеете принудително излизане от илюзиите и да свалите розовите очила. Важно е да спрете да се залъгвате за вашето положение и отношения, за партньорствата в професионален и личен план.
Сблъсъците с представители от двата пола ще преструктурират ситуациите в дома и на работа или в съдебни спорове.
Ще се наложи да поемете отговорност за предишни постъпки и да участвате в дълги разговори за настъпващите промени.
Възможно е често да се разпилявате в обсъждания и темите да се сменят безкрай без да напредвате в решенията. Но внимателно следете тези обрати в емоциите и мненията на околните, както и във вашата глава. Ще научите много, ако проявите здравословно любопитство, а не упорствате, че всичко ви в ясно.
Можете да приключите успешно правни въпроси, инвестиране, разрастване на бизнеса или обществени прояви. Участието в социални събития и срещи с приятели и съседи ще ви даде идеи и шансове за нови съдружия, договори и знания.
В общуването ще забележите лекота в споделянето и откритост. Взаимното уважение и разбиране към позицията на другите ще помагат за успешни отношения в бизнеса.
Вероятно ще бъдете по-благосклонни и щедри към нуждаещите се и ще се включите в дарения и благотворителни каузи по празниците. Не забравяйте да отделите време за съчувствие и нежност у дома. Нека романтиката, витаенето в мечти и любопитството към света да е съвместно с любимите хора. Споделяйте и приемайте различната гледна точка, за да заздравите връзката между вас. Опитайте се да застанете от другата страна и да видите чуждата позиция и да разберете чуждите емоции.
Ако имате нужда от помощ и услуга, сега е подходящо да привлечете вниманието на околните, като потърсите среща или разговор с тях.
Внимавайте с гнева и най-добре да го изразходвате в спорт или физически дейности, но се пазете от наранявания. Коледно почистване или масаж на любимия човек са прекрасен начин да изразходите горещата енергия.