29.11 – Меркурий и Марс – дързост

Планетата на мисленето и комуникацията е притисната от бързия и яростен Марс. Тази комбинация може да ви въвлече в спорове и конфликти. Особено ако сте натрупали гняв и недоволство, сега има опасност всичко, което таите да бъде казано или написано.
Прекалената директност в разговорите верoятно ще предизвика враждебни реакции.
Не забравяйте, че и мислите имат енергия и карат нещата да се случват. Затова се постарайте да укротите огъня. Опитайте се да не бъдете толкова отбранителни и спонтанни в реакциите си. Помислете поне два пъти, преди да правите смели изявления, от които може да се развихри буря.

Нарастващото нервното напрежение може да преодолеете с въображаеми разговори на ум. Но най-добре да релаксирате с йога или да медитирате. Ако не сте любители на тези занимания, използвайте агресивна си енергия за да свършите някоя физически тежка работа, но внимавайте с резките движения, за да не нараните ръцете, краката или главата. Избягвайте режещи инструменти и се постарайте да се съсредоточите максимално, ако се налага да ги използвате. Бъдете особено бдителни, когато шофирате. Състезатели ще има много на пътя.
Търпението и прехвърляне на вниманието към настолни игри, пъзели и всичко, което изразходва умствената ви енергия или изисква сръчност на ръцете е подходящо за успокоение.
Можете да сложите ред в документите си или да отделите време за договори или преговори, в областта на дългосрочните инвестиции и недвижимите имоти. Ако овладеете нетърпението, ще сте способни да анализирате бързо ситуации и планове за бъдещето. По-уравновесените от вас ще могат практично да внесат необходимите промени в намеренията си в професионален или личен план.
Ако успеете да съчетаете ясната и бърза мисъл с откритата и честна комуникация, разговорите могат да бъдат доста ползотворни и конструктивни. Покажете, че сте знаещ, търпелив и сериозен човек, за да успеете.