24.11 – НОВОЛУНИЕ В СТРЕЛЕЦ  

Стартира голямото завръщане на късмета, изобилието и развитието в много аспекти на съществуването. Новолунието е подкрепено от Юпитер, която управлята знака Стрелец и излиза от ретрограсност минути след новоунието.
Доброто влияние на Юпитер е засилено и от приятелството на Меркурий с Венера. Всичко това ще ви помага да решавате заедно проблемите и да направите света по-добро място. Но всяко влияние има и друга страна. Нетърпението да се освободте от отговорнсотите и ограниченията  може да доведе до прекомерни разходи и до сблъсък с околните, които ви забавят.
Търговски споразумения и договори или ще се придвижват бързо, както се случва в края на годината или ше се протакат, ако партньорите ви не виждат ползите за тях.
До пълнолунието на 7 декември е добре да се възползвате от по-голямата свобода в общуването, както в личните, така и в професионалните отношенияя. Все пак внимавайте доколко може да сте откровени и директни с хората срещу вас. Има опасност някои да са доста агресивни, особено ако нарушавате комфорта или фиансовата им стабилност.

Аспектите на новолунието дават шанс на късмета и просперитета, но само ако действате от позицията на морал и с цел не само материален, но и духовен растеж.
Затова е удачно да започнете да учите, да се информирате по всякакви въпроси, които разширяват гледната ви точка за човешките отношения, международните проблеми и културните различия.
Следващите две седмици са подходящи за планиране или реалзииране на дълго по време или разстояние пътуване. Метафорично това е и пътуване към нови знания, дейности и преживявания.
Меркурий и Венера може да внесат нов начин на общуване с любимия човек, близките приятели, съседи и роднини. Разговорите биха ви донесли приятни преживявания, както и организирането на забавни вечери и уикенди.
В следващите дни ще ви бъде по-лесно да работите в сътрудничество и да решавате дипломатично трудни ситуации. Ще се изненадате от лекотата, с която можете да отместите досегашни бариери и ограничено мислене.
Все пак не се хвърляйте през глава и не се отказвайте, дори да се сблъскате с подозрения, обвинения, неискреност и егоизъм. Не винаги ценните неща се постигат трудно, но малко повече търпение и толерантност биха помогнали. Затова заниманията с правни или етични въпроси може да разширят съзнанието ви и начина, по който възприемате събитията и в резултат да постигнете удовлетворението, от което се нуждаете.
Само снегът липсва,за да бъде настроението съвсем коледно. Затова недейте да пазите сподеянето на любовта и привързаността си за специалните дни в края на годината. Превърнете някой делничен ден в празник. Любовта няма граници и не спазва график, точно както не се появява по план. Тя има нужда постоянно да бъде изживявана. И в синхрон с Венера, Слънцето и Меркурий в знака Стрелец изживейте мигове на свобода и удоволствия без план и причина.