14.11 – Слънце и Нептун – мечтателност

Седмицата започва с влияния, които създават желанието почивните дни да продължат. Денят е прекрасен за медитация, йога, водни спортове и процедури. Оставете се на усещанията си, на емоциите. Позволете си да витаете в облаците или да се носите по вълните на въображението.
Възможно е да усещате по-голяма съпричастност към другите и желание да помагате.
Важно е обаче да осъзнаете, че преди сте полезни на другите е нужно да постигате вашите цели и мечти. Да сте отдадени на другите намалява вашата важност в собствения ви ум. В резултат  няма да получите пълно удовлетворение от помощта, която давате, защото няма да я зачитат като значима, щом вие самите не сте най-важното нещо в живота си.

Ако някой да ви покаже, че трябва да сте по-съсредоточени и да работите по-задълбочено, не се сърдете, че нарушават вашата отнесеност. Може да изненадате и себе си как спокойната мисъл постига по-големи дълбочини и висоти. Така ще разберете, че не са нужни големи усилия, за да имате добри постижения. Трябва само да следвате вашата същност.
Приемете натиска на тези, които имат власт над вас като тласък да помислите какво ви носи удовлетворение без много усилия. Припомнете си вашите цели, надежди и мечти за бъдещето. Нека вярата, моралът и идеалите ви са насочени към осигуряване първо на вашия комфорт. Погрижете се да повишите своята стойност в собствените си очи, като дадете израз на твореца и мечтателя във вас.
Нуждата от артистичност, творчество, красота и съвършенство ще ви подскажат какво да направите, за да превърнете деня в незабравимо почти нереално щастие. Търсете и създавайте мигове на нежност, близост, разбиране и любов. Споделете чувствата си или медитирайте, за да успокоите сърцето, ума и тялото си.