10.11 – Венера и Нептун – романтика

Макар да е делничен ден, поставете романтиката и мечтите на първо място. Освободете си време за любимия човек. Оставете творчеството – ваше или на други хора, да ви потопи в света на красотата и изяществото. Позволете на музиката, танца или киното да докоснат сърцето ви и да събудят любовта към живота.
Ако нямате партньор, помечтайте за идеалната връзка. Ако нямате свой дом, мечтайте как да изглежда. Ако не харесвате работата си, представяйте си какво би ви правило щастливи всеки ден.
Спомнете си за моментите, които са карали дъхът ви да спира или сте усещали пеперуди в корема. Не съжалявайте за изгубените трепети, а се усмихнете и поискайте да вярвате, че всичко това е възможно да ви се случи отново.
Чувство на състрадание и желанието да бъдете полезни ще е по-силно от обичайното.

Може дребни неща да ви разплачат или да стоплят душата ви, макар и за няколко мига. Бъдете по-човечни и малко непрактични, дори неразумни, но подарете радост на някого. Похарчете пари за някого, чиято усмивка ще бъде безценна, когато получава вашия дар.
Изберете днес да сте милостиви и помагащи. Може би край вас има човек или животно, на когото поне за малко  да облекчите живота.
Нуждата от нежност, добра дума и прегръдка ще ви накарат да потърсите компанията на хора, които харесвате или на които може да се доверите.
Споделете с приятел страданията си или изслушайте неговите трудности. Дори да не можете да помогнете, усещането за съпричастност и загриженост ще са достатъчни.
Да намерите разбиране и споделени духовни ценности ще ви донесе пълнота и смисъл да си част от някаква общност. Днес ще е особено важно да давате радост, да се погрижите деликатно за някого и да покажете любовта си.
Нека изкуствата или фантазирането направят живота ви по-спокоен или забавен, по-красив и изпълнен с наслада.
Творческите личности ще имат своите звездни мигове.
Сънищата може да са ярки и показателни, а интуицията толкова силна, че да ви се струва, че говори разумът.