09.11 – Слънце и Меркурий – просветление

Енергията на деня осветлява мислите ви, озарява ума ви и дава възможност да погледнете на света с лекота. Каквито и тъжни и тежки преживявания да сте имали напоследък това е глътка свеж въздух. Ще се засили благоприятното влияние, ако направите кратко пътуване, дори да е само в ума ви. В компанията на приятни и весели хора, по-млади от вас или с младежки дух, ще усетите красотата на света. Ще можете по-оптимистично да възприемате бъдещето, каквото и да ви предстои. Сега е момент на оживление, подмладяване на тялото и ума.
Комуникацията днес може да е изпълнена с радост и забавни моменти.
Бързият ви ум, любопитство и адаптивност ще помогнат да намерите общ език с всеки, който е близо до вас. Може да ви се прииска да блеснете със знания или да изненадате някого с приятни новини.

Ако до вас достигне неприятна информация не бързайте да реагирате. Не правете прибързани заключения и не прекъсвайте разговора. Избягвайте острия тон и не изричайте каквото ви хрумне. Вашата нервност само ще влоши физическото ви състояние.
Внимавайте с егото и многословието. Може да намерите забавен начин да покажете какво мислите за себе си или другите. Имайте предвид обаче, че много хора са наясно, че зад всяка шега има и доста истина. Нека все пак това, което ви е на ума да не излиза твърде бързо през устата ви, за да не засегнете хората около вас.
Възможно е да станете по-известни и интересни както сред близки, приятели и съседи, така и в социалните мрежи. Всяка среща, на живо или виртуално може да крие изненади.  
Споделяйте идеи, обсъждайте планове, пазарувайте или продавайте, наслаждавайте се на новите контакти. Пътувайте и се забавлявайте. Усетете какво е да си безгрижен, усмихнат и заобиколен от прекрасните багри на есента.