08.11 – ПЪЛНОЛУНИЕ В ТЕЛЕЦ И ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ

Тази пълна луна ще върне отминали страхове и може да затрудни доста ежедневието ви. Затъмнението й ще накара скритите ви чувства, заровените мисли и страхове, които упорито избягвате, да изплуват. Ще бъде трудно да ги пренебрегнете, когато обратите на съдбата ви изправят лице в лице с грозните истини и страха от проблемите, които старателно избягвате. Това пълно лунно затъмнение ще ви накара да вземете по-бързо решения по трудните теми, отколкото ви се иска обикновено. Влиянието върху емоциите ще ви помогне да осъзнаете влиянието на другите. А понеже Телецът е земен знак, който копнее за комфорт и осигуреност, лунното затъмнение може да застраши сещането за сигурност или да ви разкрие кой или какво биха ви ограбили материално, емоционално или творчески. Мнозина ще се чувстват принудени да променят навиците си и да напуснат зоните си на комфорт във всякакви сфери от живота. Но не се плашете. Това е част и от влиянието на знака Скорпион, чиито принудителни трансформации, макар болезнени, са изключително лечебни и  носещи растеж.
Затъмнението може да разкрие тайни, което да ви постави в неудобно положение. А Телецът е знак, който свързваме с материални удобства, финанси и охолен живот. Затова вашите скрити материални домогвания или отклонявани средства може да излязат на повърхността. Възможни са финансови изненади и неудобни промени, които са свързани с всичко, което цените.
Заедно с това, Телецът е управляван от Венера, която влияе върху партньорствата. Затова лунното затъмнение може да ви шокира с неочаквани разкрия около романтичната ви слабост.

Има вероятност или да се разделите или да стабилизирате връзката си, откривайки нови важни достойнства на любимия човек.
Дори ретроградният Марс, чиято експанзивност е доста забавен, трудно ще удържи внезапното прочистване на отношенията или сбъсъци. Най-неочаквано може да промените обкръжението, което не се интересува от вашия комфорт и да оставите зад гърба си ограничения, които сте понасяли. Но няма място за притеснения, защото всеки край е всъщност ново начало.
Време е да осъзнаете, че колкото и да ви изглежда, че всичко и всички си приличат, всъщност винаги има нещо различно. Уран и Сатурн ще създадат доста обрати и кармични ситуации. И дори да не търсите промяната, тя ще е с вас. Останалото е живот по инерция, а той не носи светлина и енергия, както водата в блатото е мътна и воняща, докато водата в планинския ручей е бистра и мирише на чистота.
Лунното затъмнение днес ви помага да кажете сбогом на всичко, което не прави живота ви по-богат, по-сигурен и изпълнен с удоволствия.
Заровете се дълбоко в същността на нещата и се освободете от всичко, което ви държи в застой. Ако не сте сигурни накъде и как да поемете след това, следвайте събитията. Но преди това трябва да освободите място в дома, ума и сърцето си за новото ви Аз.