23.10 – СЛЪНЦЕ и ВЕНЕРА преминават в СКОРПИОН

Започва мощното навлизане на знака Скорпион. Днес заедно в него преминават Слънцето и Венера. За тези, които са родени в началото на Скорпион, Рак или Риби е ден, в който ще усетят засилване на интуицията. Всички, които имат асцендент или Венера, Марс или Меркурий в началото на този знак също ще имат усещането, че сякаш предусещат събитията и мислите на другите. Това от една страна може да ви предпази, но от друга може да ви създаде напрежение в очакване на нещо, което ви изглежда значимо.
Тяхната позиция ги свързва с ретроградния Юпитер и неговата способност да разширява може да бъде доста различна за всеки от вас. Дисбалансът между любовта, която давате и получавате, ще бъде променен според значимостта на извършеното от вас досега. Ако сте направили твърде много за някого, може да забележите или осъзнаете, че той се възползва от вашата щедрост и добронамереност и да се почувствате използвани и унизени. Въпреки това, можете също да получите подарък, пари, оферта или нещо друго, което да изглежда късмет, но всъщност ще е кармична награда за предишната ви отдаденост и доброта.
Ако сте приели обаче някого за даденост, той може да оттегли привързаността си. Така ще ви бъде дадено време и пространство да разберете колко много имате нужда от него и колко го обичате.
Може да изпитате неудобство, срам или финансови затруднения, ако наскоро сте прекалявали, възползвайки се от другите.

За да излезете от трудните или неприятни ситуации на осъзнаване на вашето поведение и последиците от него, проявете дипломатичност и такт, за да подобрите положението си или обърнете внимание на себе си и потърсете приятели, с които да повишите настроението си.
Нека чарът, чувство за хумор и оптимизмът да надделеят над мрачните недоволства, към които може да ви тласне навлизащото скорпионско въздействие. Склонността да прекрачвате границите, дори да е с най-добри намерения, може да доведе до обида на някого.
Забравете за отмъщение и задълбочени анализи на кой, кога какво. Приемете, че независимо дали животът ви е дал урок или награда,  те са ви необходими, за да бъдете това, което трябва да сте.
В този ден и Сатурн излиза от ретроградност и това предстои да засилва разчистването на сметки и получаването на награди или наказания, според заслугите.