11.10 – Меркурий се завръща във Везни

След ретроградното си връщане в знака Дева, Меркурий отново преминава в знака Везни, кодето беше от края на август до седмица преди края на септември.
Везни е знакът на партньорствата и дипломацията. Затова общуването с близкия до сърцето ви човек може да има своите очарователни моменти. Вероятно ще искате да споделяте всеки миг от ежедневието си в писмени или словесни съобщения. Социалните мрежи ще ви помогнат доста за тази цел.
Имайте готовност обаче вашата несигурност или опити да заобиколите някоя тема да ви създаде проблем. Ако не сте убедени, че искате дългосрочна връзка сега може да възникнат повече съмнения и претегляне на всички „за“ и „против“.
За да избегнете стреса от промените около вас и емоционалните ви лутания е добре да медитирате или да намерите верния тон в разговорите.
Мислете позитивно и се заобиколете с добронамерени хора, за да преминете по-леко през бурните събития на дните след новолунието утре.
Колкото и да ви е трудно, се опитайте да се фокусирате върху най-важното и спокойно да говорите за ситуациите и чувствата си.

к

В работата може да станете по-несигурни в действията си и да се налага да ги повтаряте, което също ще доведе до напрежение. Шефовете ви може да си сменят инструкциите често и да ви объркват или да показват разочарование от това, че не сте ги разбрали, макар вината да е тяхна. Направете усилие да сте разумни и да не влизате в спорове чия е вината. Не са много управляващите, които биха си признали грешките. Възползвайте се от ораторското майсторство и словоохотливост на знака Везни, за да отклоните неприятната тема.
Една от хубавите прояви на Меркурий в този знак е възможността да намерите нови приятели и партньори в бизнеса.
Другата е да учите с удоволствие, да започнете някакво обучение, да пътувате за удоволствие и за да научите нещо повече за света или да направите романтично пътешествие дори и за ден.
Мислете за красотата на живота и се наслаждавайте на положителните събития в живота ви.
Бъдете толерантни и проявете хумор, когато мислите или говорите с хората, особено с най-близките.