09.10 – ПЪЛНОЛУНИЕ В ОВЕН

Пълнолунието в Овен може да донесе изцеление на отношенията, амбициите или семейните връзки. Но това ще стане по трудния начин, особено ако досега е имало съпротива или заобикаляне на проблемите. Ще усетите меча на война Овен, който няма търпение да отреже всичко, което ви привързва и спира. Дори да не искате, обстоятелствата ще ви оставят без избор. Можете единствено да се оставите на потока на огнената стихия, която оставя само пепел след себе си.
Точката на прегаряне може да бъде не само в дома, но и на работното място. Темпото се усилва, а вероятно нямате сили и мотивация да тичате напред. Това ще ви постави на границата на физическата и психическата ви устойчивост. Ако не сте достатъчно активни, събитията ще ви изпращат в друга посока. А идеята за нея едва ли е минавала през ума ви. От новото място ще трябва  да продължите по начин, който не познавате.
Ако се чувствате изтощени, оставете енергията около вас да ви зареди или си позволете истинска почивка.

Болестта често идва, за да ви задържи у дома и да ви накара да се погрижите за тялото си. Не се притеснявайте да оставите контрола. Пуснете се от кормилото и приемете възможностите, които се появяват. Не е нужно винаги да тичате, за да напредвате. Приемете, че сте просто човек, който може да се обича, а не само да се насилва да действа.
Останете поне за малко насаме и си простете всички пропуски, грешки, нереализирани възможности. Освободете се от тях, като оцените какво сте постигнали досега. Зад всяка болка, която сте преживели има воля, вяра, мъдрост и надежда, който са ви довели до днешния ден.
Не всяка рана по тялото и в психиката могат да бъдат излекувани. А понякога и не трябва. Те са вашите защити срещу други, вероятно по-големи и опасни заплахи. Скръбта, тъгата, болестта и самотата, които преживявате са и начин да разбирате повече околните и да оцените дребните и красивите неща в живота.
Венера ще ви помага да ги откриете по-лесно и по-бързо да поискате да се забавлявате и да усещате удоволствието да живееш активно. Богинята на любовта и изобилието, с подкрепата на Марс и Сатурн създават мощна енергия да успеете както в личните, така и в бизнес отношенията. Въпреки хаоса и обратите, пъзелът ще се подрежда стъпка по стъпка.
Бъдете смели и внасяйте дръзки промени. Да предизвиквате себе си с нови модели на поведение и различни активности ще ви предпази от летаргията на есента.
Излекувайте миналото, като приемете несъвършенствата си и не преувеличавате пропуснатите шансове.
Не позволявайте емоционалната студенина да остава в дома ви. Грижете се за огъня във вас и го споделяйте с хората, на които държите.