02.10 – Меркурий излиза от ретроградност

Днес Меркурий излиза от ретроградност, но е добре да изчакате още 2-3 дни, за да отминат затрудненията. Преди да започне директния си ход той все още спира и забавя събития и информация. Сякаш “замръзват” някои ситуации. Може да бъдат прекратени комуникациите, преговорите, търговията или да срещнете пречки при пътуване или срещи. Не се изненадвайте, ако спре някакво плащане или се повреди в радио и телевизионно излъчване, работата на клетъчните оператори и компютри.
До средата на седмицата все още не е подходящо да пазарувате уреди и всичко, което се управлява от електроника. Възможни са задръствания, закъснения за работа, да се повреди колата или техниката ви и да сте оставени без възможност за бърза реакция и сякаш всичко спира за не много кратък период.
Но след това, макар и бавно, Меркурий ще спре да създава спънки в сферите, които управлява. Той е покровител на търговията, транспорта, образованието, средствата на информация. Ще можете отново спокойно да сключвате договори, да преговаряте и да правите успешни сделки.

Тези, които са предпочели след 4-ти октомври да сключат брак, ще имат повече шанс за щастлив съвместен живот.
Ако учите, обучението вече ще е по-добре структурирано и с по-успешен резултат, отколкото през изминалия месец.
Ще имате повече късмет и при пазруване на комуникационно оборудване, телефон, компютър или кола.
Организрането на срещи ще е по-приятно без предишните обърквания и отлагания, които се случваха по време на ретроградния Меркурий.
До пълнолунието може да сключите изгодни договори и да се преместите на по-платена работа, която да ви доставя и повече удоволствие.