30.09 – Венера преминава във Везни

Тя се присъединява към Слънцето в този знак. Тази двойка от светлина и красота ще ви настрои към хубавото и утвърждаващото живота.
През следващите седмици ще сте по-склонни да използвате чар, отколкото напористо поведение, за да получите това, което искате.
Венера във Везни поставя на фокус личните и бизнес партньорства. Ще се редуват приятни взаимодействия, разговори, забавления и притискане да бъде поета повече инициатива. Това може да попарва чувствата и желанието да спокойно общуване и да ви накара да се отдръпвате най-неочаквано и за вас. Има вероянтост да се редуват горещи или романтични моменти със студенина и нежелание да бъдете заедно. Но все пак знакът Везни помага да търсите път към другите и начини да преговаряте и да правите компромиси.

и

Възможно е да идеализирате човека, когото харесвате, докато сте подвластни на това влияние на изкусителката Венера.
Ще се стремите да завоювате сърцето на другия по мек и ненатрапчив начин, вместо с агресивно или грубо предизвикване на внимание. Озарени и от Слънцето във Везни ще се стремите да създадете оазис на любов, нежност и разбирателство.
Разбира се, Венера във Везни има и друга страна. Тя води до примирение с някой, който ви тормози, зависимост, непоследователност и повърхностно отношение към нещата и партньора. Докато се опитвате да избегнете неприятни ситуации, лесно може да пренебрегнете по-дълбоки проблеми в отношенията си. Капанът на съгласието с личен или делови партньор ще ви превърне в мъченици или ще създаде повече недоволство и трудности в отношенията занапред.
За артистичните натури идва време за изява. А останалите не драматизирайте прекалено, защото и без това предстоят напрегнати дни и истински трудности.
Търсете баланса в личната среда, в работата, както в материален, така и в емоционален план. Избягвайте да потушавате негативните емоции с храна, сладкиши и алкохол. Изберете по-приятен начин да се справите с нажежените ситуации около вас. Купете нещо красиво за вас, за любимия човек и за дома. Създайте романтична обстановка и се насладете на мига!