26.09 – НОВОЛУНИЕ във ВЕЗНИ

Новолунието в знака Везни насочва към намирането или възстановяването на баланса в най-различни ситуации и отношения.
Везните имат вродена способност да синтезират противоположностите. Мирът и хармонията са целите, но по пътя към тях са нужни усилия.
Това Новолуние внася свежа и творческа енергия в отношенията, особено в дома и семейството.
Постигането на разбирателство ще е възможно и макар да отстоявате нуждите си ще търсите начин това да не обижда другите. Подобни действия ще са подкрепени от Плутон, който ще ви помага да осъзнаете в дълбочина своите мотиви и търсения.
Някои от вас може да срещнат омагьосваща любов и да преживеят доста страстни моменти.

Други ще видят в дълбочина проблемите във връзките си. Може да откриете моделите, които досега са определяли вашето поведение в личния живот или на работа и да решите да ги промените съществено.
Обърнете внимание на отношенията с жените в смейството си и осбено на ролята на майка и съпруга. Излезте от скуката и си припомнете очарованието на началото когато пеперуди са пърхали в стомаха ви преди всяка среща с любимия.Потърсете онова момче или момиче, в чиите очи сте виждали пламъка на любовта и стоплете с прегръдка и усмивка децата във вас. Накой от миналото може да се появи, за да получите яснота дали си струва или не да влагате енергия в настоящите си отношения. Може да сте малко несигурни или да бавите действията си, но е по-добре да си признаете какво не ви достига и да го потърсите другаде.
В професионален план бъдете внимателни доколко поемате финансови ангажименти или отговорности, защото Юпитер ще ви подтиква към прекален оптимизъм. Много скоро, след като оптимизът се приземи, има вероятност да се окажете в трудна ситуация и да изгубите повече отколкото преди да се втурнете надценявайки възможностите си.
В следващите седмици е по-възможно да намерите мирната неутрална точка, да изясните нещата с помощта на здравият разум и сътрудничеството. Независимо дали става въпрос за лични или бизнес отношения, влиянието на Новолуние във Везни помага да видите двете страни на ситуацията.
Нерешителността, която съпровожда търсенето на мир и баланс може да създаде страх от изпускане на възможности, защото животът се движи доста бързо напоследък. Важно е да се опитвате да балансирате и собствените си емоции.
Богинята на красотата Венера управлява знака Везни и тя ще ви изкушава да пазарувате, да обновите гардероба и себе си. Вероятно ще искаде да създадете комфорт и уют и в дома си, та дори и на работнното си място.
Тихи разговори и вкусна храна ще поглезят сетивата ви и ще ви помогнат да усетите красотата от живота. Наслаждавайте се на есенното слънце и на всеки миг на спокойствие и удоволствия.
Само не забравяйте, че има аспекти, които ще засилят влечението ви към сладостите в живота и към пилеенето на пари. Вместо това създайте си радост и намалете напрежението като отделите време за хоби, творчесво или изкуство.