24.09 – Венера и Нептун – уязвимост

Планетата на любовта и парите е потопена в несигурността на Нептун. Това може да причини проблеми с връзките и финансите. Вашата грижовност и добронамереност е привлекателна за измамниците. Внимавайте на кого доверявате и чувствата и финансите си. Има опасност да бъдете объркани, разсеяни и податливи на измама. Ако има и мъничка нотка на съмнение дали ви представят истината, по-добре се отдръпнете бързо от ситуацията. Прекаленото идеализиране или лековерност може да доведе до разочарование в любовта или финансови загуби. След като осъзнаете по-късно своята наивност вероятно ще страдате или ще се обвинявате, че желанието светът да е по-добър ви прави смешни или слаби. Но ако имате нужда да дадете любов и внимание, не се спирайте и дарете нежност и доброта. Направете го за себе си, за да се чувствате полезни и любящи хора.

Това объркващо и измамно влияние крие опасност да попаднете на лъжливи оферти или да възприемете погрешно реакциите на хората. Внимавайте какво споделяте и показвате в сайтове за запознанства. Сега не е най-доброто време за намиране на перфектния партньор или за изгодни инвестиции. Изчакайте малко и скоро разумът ще бъде на нужното ви ниво, за по-практични решения, защото Меркурий се завърна в знака Дева.
Обърнете внимание на хората, които познавате. Говорете и слушайте за емоционалните болки и преживявания. Покажете любовта и загрижеността си.
Създайте тиха, нежна и романтична обстановка. Нека музиката, танците, изкуството, киното да добавят нотка фантазия или блясък в живота ви.
Ако сте самотни, отидете на йога или медитация, мечтайте за по-радостно бъдеще и споделени моменти на приятелство и любов.