02.09 – Меркурий и Юпитер – провокативност

След вчерашния прилив на енергия, днес продължава влиянието на Юпитер. Но фокусът се измества от дързостта към разумния риск. Усилва се още оптимизмът и вероятно ще имате желание да общувате и споделяте големи планове и смели идеи.
Ще ви се иска да покорите света или поне сърцето на някого. Но пламъкът, който ви задвижва е добре да бъде овладян и насочен към конкретни и постижими цели. Още повече, че утрешният аспект съвсем ще ви отнесе в облаците.
Има тенденция да прескачате детайлите и да омаловажавате разумът, който ви казва да забавите темпото. Внимавайте да не се захващате с много повече задачи, отколкото можете да свършите. 

Ако пред вас стои важен въпрос и трябва да вземете сериозно решения, по-добре се посъветвайте с професионалист. Не мислете, че морето е до колене. Оптимизмът на Юпитер може да ви подведе. Успехът може да е на една ръка разстояние, но липсата на търпение, самоувереността или алчността биха го премахнали.
Помислете добре за своите планове, идеи и в какво вярвате, за да не изгубите някой или нещо. Обърнете внимание на партньора в разговорите и не пренебрегвайте чуждото мнение. Постарайте се да не сте ехидни или иронични, за да не провокирате другите да използват не особено дипломатичен тон към вас и да ви поставят в неловко положение.
Много е вероятно някой да ви принуди да проучите всички слаби места в аргументите си или да откриете колко много още не знаете за света и отношенията.
Вашите убеждения, които са твърде далеч от социалната норма, може да предизвикат противоречия. Бъдете разумни и потърсете компромис между вашите и чуждите мнения. Това ще подобри значително уменията ви за общуване.
Търсете баланса между провокацията и скуката, както в писането така и в изказванията.