27.08 – НОВОЛУНИЕ в ДЕВА

Новолунието в Дева е важен момент за ново начало и промяна на старите навици. То може да донесе промени, които не искате или да затрудни промените, които искате.
Деловия поглед, който носи знакът Дева, е поставен под сериозния натиск на негативната енергия на Марс. Това създава условия за насилие, омраза и конфликти с авторитетите – шефове, родители и всички, от които сте зависими по някакъв начин.  Заедно с войнствената природа на Марс, трудният аспект на Венера със Сатурн пречи на любовта и мира. Всичко това може да доведе до насилие в личните и професионални отношения.
За щастие Меркурий премина вчера във Везни, което ще помогне на дипломацията и ще смегчи критиките в разговорите. Но влиянието на Слънцето и Луната в Дева ще изискват детайлно анализиране и създаване на мерки за промяна. Колкото и да е трудно, бъдете търпеливи, последователни и разумни, с когото и да говорите и каквото и да предприемете. Всяко рязко действие може да ви въвлече в сериозен конфликт, защото Марс предизвика раздразнение, нетърпение и гняв.
Разрушителната му енергия около новолунието може да предизвика агресия, злополуки, порязвания, изгаряния и не само физическо, но и вербално насилие и нараняване. Затова е по-добре да се оттегляте бързо, когато сте заплашени, макар да ви се иска да отвърнете подобаващо. Бъдете разумни вместо безрасъдно смели.

Аспектите на Венера със Сатурн и Уран може да създадатсериозен дискомфорт в  любовния ви живот. Усещането за тъга и самота може да ви накара да потърсите нови вълнуващи преживявания. Не е изключено единият от партньорите да поиска свободата си и да се насочи към необичаен за него начин на живот или връзка.
В двойките с големи възрастови разлики могат да се появят сериозни проблеми.
Необвързаните може да бъдат привлечени от вълнуващи или ексцентрични хора. Затова избягвайте да поемате рискове, ако срещнете някого, за когото не знаете нищо. Нека разумът да надделее над импулса и дързостта да направите нещо различно, което да ви изведе от скуката и рутината.
По финансови въпроси също може да има закъснения, ограничения или изненади. Бъдете по-пестеливи и разумни с инвестициите и новите увлечения.
Знакът Дева обича чистотата и здравословния начин на живот. Погрижете се за себе си и за средата, в която най-често и дълго пребивавате. Направете си профилактични прегледи или започнете оздравителен режим, за да подготвите тялото си за трудностите, които идват с есента и зимата. Ефектът от упражненията за тялото и ума ще имат по-бърз и силен ефект. А това ще ви направи по-спокойни и щастливи, което допълнително укрепва здравето ви. Възползвайте се от изобилието на плодове и зеленчуци и си създайте по-добър режим на хранене. Жегите постепенно намаляват и ще ви бъде по-лесно да се движите активно навън. Използвайте всяка възможност да сте сред природата, за да изчистите и освежи и мислите и емоциите си.