26.08 – Меркурий преминава във Везни

Везни е знакът на партньорствата и дипломацията. Затова общуването с близкия до сърцето ви човек може да има своите очарователни моменти. Вероятно ще искате да споделяте всеки миг от ежедневието си в писмени или словесни съобщения. Социалните мрежи ще ви помогнат доста за тази цел.
Имайте готовност обаче вашата несигурност или опити да заобиколите някоя тема да ви създаде проблем. Ако не сте убедени, че искате дългосрочна връзка сега може да възникнат повече съмнения и претегляне на всички „за“ и „против“.
За да избегнете стреса от промените около вас и емоционалните ви лутания е добре да медитирате или да намерите верния тон в разговорите.
Мислете позитивно и се заобиколете с добронамерени хора, за да преминете по-лео през бурните събития на дните след новолунието утре.

Колкото и да ви е трудно, се опитайте да се фокусирате върху нй-важното и спокойно да говорите за ситуациите и чувствата си.
В работата може да станете по-несигурни и да се налага да повтаряте действията, което също ще доведе до напрежение. Шефовете ви може да си сменят инструкциите често и да ви объркват. Това няма да им попречи да показват разочарованието си, че не сте ги разбрали, макар вината да е тяхна. Направете усилие да сте разумни и да не влизате в спорове, за да доказвате чия е вината. Не са много управляващите, които биха си признали грешките. Възползвайте се от ораторското майсторство и словоохотливост на знака Везни, за да отклоните неприятната тема.
Една от хубавите прояви на Меркурий в този знак е възможността да намерите нови приятели и партньори в бизнеса.
Другата е да учите с удоволстивие, да започнете някакво обучение, да пътувате за развлечение и заедно с това да научите нещо повече за света или да направите романтично пътешествие дори и за ден.
Мислете за красотата на живота, за върховете, които сте постигнали или към които се стремите и си припомнете положителните събития в живота ви.
Бъдете толерантни и проявете хумора си, когато мислите или говорите, особено в компанията на близките ви хора.