23.08 – Слънцето преминава в Дева

С отдалечаването от знака на Лъва и от летните жеги, започва да намалява и огнената енергия. Меркуий вече е към края на знака Дева, а сега Слънцето в този знак ще напомня за по-практични, разумни и земни дела.  
В предстоящия месец е подходящо да се съсредоточите и да си поставите някои реални цели и да се погрижите за здравето си. Ако е отлагате посещение при лекар или зъболекар, сега по-лесно ще се престрашите да го направите. Девата обича профилактиката и изследванията на всичко материално.
Макар времето да захладнява и да ви подтиква към повече хапване, до края на седмицата може с по-голяма лекота да започнете здравословен режим на хранене и упражнения, да се освободите от вредни навици и пристрастявания.
От друга страна любознателното Слънце в Дева ще ви насочва към обучение или курс, който отлагате отдавна.

Можете да реализирате само постижими цели, защото разумната Дева не обича празните илюзии. Това се отнася за всичко, което предприемате.
Девата обича и реда и чистотата, което ви дава шанс да подредите и да изхвърлите всичко нефункционниращо в живота ви – отношения без перспектива, негодни или дълго неизползвани предмети, неподходяща работа. Особено когато се отнася до гардероба, вероятно много от вас ще имат импулс да прегледат наличното в него и да го пренаредят поне. Препоръчително е да изхвърляте, продавате или раздавате неща, които не сте носили от година или повече. Всичко остаряло и дълго трупано пречи не само защото заема пространство. То пречи на новото да влезе в живота ви, защото носи само спомени от отминали емоции и възможности. Разчистете интериора, но и ума си.
Добре е да подредите и работното си място, включително и документите си. Може да се наложи да отделете няколко дни, за да приведете всичко в ред и на работа и в дома си, но резултатите няма да закъснеят. Слънцето в Дева ще ви помага да сте продуктивни и полезни. За да сте още по-ефективни, правете си списъци за всичко, което желаете да постигнете. Писаното слово оставя следа!