20.08 – Меркурий и Нептун – заблуди

Възможностите да мислите ясно и разумно ще бъдат значително затруднени. Объркване или липса на концентрация ще създават проблеми. Това може да се отрази доста неблагоприятно на всякакви разговори. Много от нещата, които казвате или чувате ще са замъглени или ще изглеждат далече от реалността.
След като премине това влияние на Нептун върху Меркурий – планетата на мисленето, говоренето и писането, вероятно ще откриете странни грешки, сякаш не сте били вие.
Възможно е да си въобразявате, че това, което се случва е самата истина. Вярвайки в своите възприятия може доста да се излъжете.Другата опасност е да ви разберат доста различно от това, което искате да кажете. Пазете документите, профила си в социалните мрежи и внимавайте какво споделяте в чата, за да не си развалите почивните дни.

Оставете изясняването на личните отношения и особено свързаните с финанси и имоти за след седмица поне. Сега не е подходящо да вземате важни решения за семейния бюджет или вложения и ремонти.
Ако ви предстои среща с бъдещ партньор, внимавайте какво споделяте за себе си, защото може да попаднете на измамник или пристрастен към някакви вредни вещества или навици.
Използвайте Меркурий с Нептун, за да се отдадете на почивка на ума.
Днес и особено от утре се усилват възможностите за психични влияния. Сънишата може да са доста впечатляващи. Обърнете внимание на посланията в тях.
Ценни прозрения могат да бъдат получени и чрез медитация.
Използвайте това мистично влияние за творческо писане, четене на поезия или роман за любов. Мечтайте, танцувайте, пейте, рисувайте или споделете с някого в тишина и нежност романтичен или научно-фантастичен филм,
Романтиката и заниманията с изкуство ще обогатят света ви с красота и наслада от живота.
Починете си край вода, на тихо релаксиращо място или се поглезете с водни процедури. Йога и плуване ще успокоят ума, тялото и емоциите ви.
Предпочитайте да четете, отколкото да говорите.