09.08 – Венера и Плутон – изпитания за любовта

Богинята на любовта е притисната от мрака. Но Плутон винаги, макар по труден и понякога опасен начин, ви води към трансформации и дълбоко осъзнаване.
Сега можете да разберете в дълбочина смисъла на връзката си. Ако нямате такава, бихте могли да откриете какво ви пречи. Понякога ви се струва, че искате някой до себе си, но в подсъзанието ви стоят куп задръжки, съмнения, подозрения, спомени от разочарования. Някои от тях е възможно дори да се появят отново, за да ви подскажат, че няма за какво да съжалявате.
Нужно е да приемете своите рани и болки като горчиви, но полезни уроци. Имате възможност да помъдреете и да преначертаете своята визия за любовните си отношения.
Бъдете откровени за вашия принос да се случи раздялата.
В танца на живота се искат дълги репетиции, за да се получи истинския синхрон и плавно преминаване от една ситуация в друга.
Не потъвайте в подозрения, ревност или самосъжаления. Все пак е лято и слънцето ви кани да се забавлявате или поне да проветрите мислите си навън. Преминете през трудностите по детски небрежно, с усмивка дори и потърсете по-приятна компания. Излишно е да търсите доказателства за съмненията си. Запитайте се какво ще правите, когато ги намерите.
Ако сте необвързани, трябва да внимавате с новите срещи, защото тъмните сили действат на подсъзнателно ниво. Има вероятност да се влюбите незабавно в някой, който не след дълго ще ви използва или тормози. 

Внимателно проучете кой е застанал на пътя ви, защото може да се окаже агресивен, с криминални наклонности или пристрастен към наркотици.
Недейте да манипулирате или притискате по-слабите от вас, защото много скоро ще получите наказанието за това. Да причините болка понеже сте по-силни няма да ви издигне нито във вашите, нито в чуждите очи.
Наблюдавайте дисбаланса в любовните си отношения или си припомнете миналите трудности. Ако е нужно, потърсете професионална помощ, за да преодолеете чувството за вина и усещането, че сте били жертва. Най-добрият начин да се справите с неприятните чувства е да разберете откъде идват.
Бъдете открити и честни с партньора си, за да се справите с проблемите, свързани с властта и контрола, ревността и недостатъчното удовлетворение да сте заедно.