08.08 – Венера или Марс – вдъхновение или разочарование

Дали Венера и Нептун или Марс и Сатурн ще надделеят в настроението ви днес зависи от вашата нагласа към човека до вас.
Ако още сте на почивка или сте намерили нов партньор, можете да се отдадете на романтика, релаксация и мечтания.
Ако още не сте намерили своя принц или принцеса, денят е идеален да продължите да си представяте какъв искате да бъде човека до вас. По-добре да вложите разочарованието от самотата в грижа за външния ви вид – пазаруване, спорт или процедури за разкрасяване. Не се предавайте на тъгата, а си представете прекрасно бъдеще.
Това не е единствената посока, в която да разгърнете въображението си. Отделете време за изкуство или дейност, в която да изявите своите творчески възможности. Създайте красота в дома или на работното си място. 

Направете нещо необичайно, с което да усетите красотата на живота около или във вас.
Не се срамувайте да проявите своята нежна и състрадателна страна. Само грубите и надменни хора няма да оценят вниманието, което проявявате към техните проблеми. Все пак не прекалявайте, защото всяка непоискана помощ може да се приеме за намеса в личното пространство.
Ако няма към кого да проявите нежност и любов не унивайте, а се огледайте. Животът може много бързо да ви поднесе изненада.
В трудни ситуации си припомнете, че за всичко си има причина и приемете спокойно, че не винаги можете да контролирате мисли, хора и събития.
Постарайте се да започнете седмицата с любов към живота, по-често да релаксирате и да насочвате вниманието си към красивото и вдъхновяващото,
Организирайте си забавна вечер с приятели или романтична вечер. Слушайте музика, гледайте романтичен филм  или танцувайте. Важното е да ви е забавно.
Не дразнете съседите или родители, за да не си развалите настроението и приятните емоции да се превърнат в скандал или наказание.
Ако сте на работа и тъгувате по отминала почивка не се отпускайте прекалено, защото задачите може да ви затрупат. Не е изключено и началникът ви да е недоволен, че се завръща в сивото ежедневие и да си излее гнева върху вас. Затова бъдете внимателни и не влизайте в конфронтация с тези, които се смятат за по-опитни или по-смели от вас. Търпението и упоритостта ще ви помогнат да преживеете по-успешно тази седмица.