04.08 – Меркурий преминава в Дева

Меркурий навлиза в знак, който управлява. Това ще ви помага да анализирате правилно ситуациите и да вземате разумни решения. Вашите интелектуални способности се засилват. Бързо и лесно ще намирате детайлите, които са ви нужни или дребните камъчета, които да премахнете, за да не обърнат колата.
Вероятно ще усетите по-голяма конкретност и прецизност и в нещата, които говорите. Само внимавайте желанието ви за критичност да не стане агресивно или претенциозно. В близките няколко дни дни ще наблюдавате и откривате дребни знаци, но те може да се окажат съдбоносни открития. Запазете споровете между разума и сърцето в тайна. Разговорите за това кой колко допринася във връзката или „любимият“ въпрос – “Накъде върви връзката ни”, само ще провали почивкта ви. 

Засега само наблюдавайте, без да споделяте разумните си доводи и изводите, които биха ви накарали да кажете директно какво искате и какво не ви харесва.
Вероятно ще усетите порива да промените всичко – партньора, интериора в дома си, мястото  на което се намирате, приятелската среда и да раздадете с думи правосъдие. Не забравяйте, че същите мисловни бунтове е много вероятно да съществуват и в чуждата глава.
Пазете се от дръзки, самонадеяни и разсеяни шофьори, които точно сега си въобразяват, че владеят ситуацията на пътя. Изберете да сте живи, вместо да използвате предимството си и наблюдавайте дали останалите на пътя са концентрирани, толерантни и следват правилата.
За да се справите с провокиращите енергии и трудни ситуации, ако нямате сериозна причина да се борите, вложете усилията си в умствени дейности, проучвания или разследвания. Дори попълването на кръстословица, судоку или решаване на загадки би освободило натрупаното раздразнение и гняв.
Избирайте битките си внимателно и се постарайте да не реагирате светкавично, а първо да обмислите задълбочено нещата, които ще напишете или ще кажете.
Нека вашата самокритичност не прераства в остри критики към хората, които не покриват повишените ви изисквания.
Използвайте времето до 26 август, за да сложите ред в сметките и документите си.