26.07 – Меркурий и Марс – напрежение

Планетата на мисленето и общуването е притисната от планетата войн. Това ще увеличи напрежението в ума ви и може да ви направи сприхави и агресивни. В резултат има риск да вземете прибързани решения или да кажете нещо грешно. Ще бъде трудна да удържите словата си и те сякаш ще се изстрелват от устата ви, носейки риск да обидите или нараните някого. Прибързаните думи и заключения създават ситуации на разногласия, спорове и дори открита враждебност. Затова личните или професионални отношения могат да пострадат.
Когато общувате направете усилие да слушате внимателно и да помислите повече, преди да говорите. В края на лунния цикъл много хора са изтощени, чувствителни и лесно могат да станат  раздразнителни. Оттегляйте се бързо, ако усетите че атмосферата в разговора се нажежава. 

В бизнеса и сделките има вероятно да бъдете притиснати да побързате с подписването на документи. Не го правете, ако е възможно поне до края на седмицата. Слушайте интуицията си и дори да нямате факти в подкрепа на съмненията си изберете да изчакате. Това се отнася за всякакви финанси и имотни въпроси.
Ако се налага да учите или да се занимавате с документация, може да възникнат грешки и да не ви достига търпение за тези занимания.
Не се поддавайте на предизвикателства от нервни хора или състезатели по улиците.
Разгорещеното и бързо мислене създава усещане, че можете да рискувате без да има заплаха. Но тази силна енергия е непредвидима.
За да я успокоите изберете дейности, които изискват сръчност и забавление вместо конкуренция и сравняване на способности и интелект.
По-енергичните е добре да спортуват, за да изгорят пламенната си енергия във физически упражнения.