13.07 – Пълнолуние в Козирог

Пълнолунието в Козирог подчертава важността на постоянната работа и нуждата от усамотение в търсене на идеала. Символът на Козирог е планинска коза с опашка на риба, което определя неумолимото движение напред и по суша и по вода, за да се постигне целта. Козирогът цени упорития, последователен труд за устойчив напредък. Не случайно този знак е свързан с кариерата, управляващите, шефовете, авторитетите – тези, които проправят пътя и командват останалите.
Сега може да бъдат оценени вашите усилия през последните 6 месеца или година и да получите повишение, ако го очаквате отдавна. Множеството ретрогради вкл. на Сатурн, който управлява знака Козирог, може да ви донесе закъсняло признание. НО само при условие, че сте работили упорито и дисциплинирано. Иначе може да се изправите пред съдията-шеф и да ви покаже колко не се справяте и да се наложи да си търсите друга работа. Още повече, че Луната при това пълнолуние е в сектора на почивката, оттеглянето от активност. А понеже Слънцето е в сектора на ежедневната работа и здравето, желателно е да слушате интуицията си за това, което трябва да направите за емоционалния си и физически комфорт.

Независимо от нещата, които ви притискат в работата или отношенията, трябва да отделите време за себе си. Това е още по-наложително поради неприятните спорове и разговори, в които може да ви въвлече Меркурий с трудните аспекти към пълнолунието. Кризата и напрежението в отношенията вероятно ще се появи заради неразбиране, нерешителност, затваряне в себе си или противоречиви чувства в някой от партньорите. Но положителното влияние на Уран ще донесе нова информация и идеи как да  преодолеете различията и да поемете в нова посока. Може дори да се изненадате от своята либералност и желанието да се освободите от досегашните предразсъдъци.
Изпробвайте различен подход за разрешаване на проблемите в отношенията. Може би е време да се откажете от старите модели на мислене и поведение, които ви спъват. Използвайте импулса да общувате повече, за да създадете нови приятелства, включително чрез социалните мрежи или технологиите като цяло. Изследвайте, проучвайте, търсете новости.
Следвайте интуицията си, за да се възползвате от бързо променящите се условия и новите възможности.