05.07 – Меркурий в Рак и Марс в Телец

До 19 юли Меркурий е в знака Рак и това ще накара разума и емоциите да се сближават. Можете да разбирате и изразявате по-добре чувствата си и да мислите за нещата на по-дълбоко ниво. Меркурий в Рак ще ви насочва към общуване с нежно докосване, с повече близост и приемане на другите. Вероятно ще имате повече нужда да говорите за своята сигурност, уют и обич във връзката ви. Ще бъде по-лесно да покажете на семейството, приятелите и близките ви хора, че ги обичате, харесва ви да се грижите за тях и да ги защитавате от трудности и неприятности.
Меркурий е информацията, а Рак е интуицията. Затова отворете съзнанието си за посланията на невидимото. Комбинирането на обичайната логика с вътрешното усещане може да ви даде прозрения, които е трудно да се изразят с думи, но ви носят усещане за хармонията на света и отговори за вашето най-подходящо място в него.  

До 20 август Марс в Телец ще създаде условия за бавно, но стабилно постигане на целите.
Той ще ви даде повече издръжливост и сигурност. Макар да е време за летните почивки, можете да работите усилено и упорито, за да напредвате към целта, която да ви донесе материални и финансови блага или комфорта и удоволствията на земния живот.

0

Определете вашите дългосрочни цели и усетете решителността, която се надига във вас, за да ги постигнат.
Планетата войн Марс се успокоява под влиянието на твърдоглавия Телец. Ако все пак надделее дързостта, може да стартирате нови проекти, след като практичният Телец се увери, че ще доведете нещата докрай и то изгодно.
Марс е планетата на гнева, а Телецът е символ на спокойствие, освен ако не го провокирате. Затова внимавайте да не създавате огън под рогата и копитата на бика, ако не сте готови за тежка конфронтацията. Уповавайте се на засилената интуиция докато Меркурий е в Рак, за да усетите накъде духа вятъра и да излезете от битката цели и с достойнство.
Основни конфликти могат да са свързани с финансите, които лесно ще изтичат през пръстите в мамещата свобода и забавления на лятото.
Дръжте под контрол нещата, на които държите – любов, семейство, имот, пари и всякакви други притежания. Но не забравяйте, че лятото е кратко и си позволете да се насладите на всички земни удоволствия с повече плам и мъничко риск.