29.06 – Новолуние в рак

Луната управлява знака Рак и нейното ново начало в собствения й знак ще ви направи малко по чувствителни и емоционални. По-чество ще се интересувате от вътрешните си усещания и от мечтите, които пазите дълбоко в душата си. Копнежите по любов, нежност и романтика ще вълнуват сърцето ви, макар да остават скрити за околните. Но ако решите да ги споделите или проявите, предстоящия месец може да се окаже доста вълнуващ по тих и съкровен начин.
Уединението и насочването към вътрешното Аз са характернi за новолунието в този воден знак. Затова и почивката край вода ще ви привлича повече не само заради горещите температури.
Водата и дори само звука от нейното движение ще изчисти усещанията ви и ще ви освободи от застояла енергия.
Преди да пристъпите към новите преживявания и дейности в живота си, възползвайте се от майчината енергия на Луната в Рак, за да благодарите за всичко, което имате и сте постигнали. Приемете и си простете грешките и това, което досега не сте простили на хората около вас. Проявете мъдрост и зрялост, за да влезете пречистени в нов период.
Повишената чувствителност и интуитивност ще ви насочват в правилната посока. Все пак внимавайте с прекаления ентусиазъм за големи проекти и крупни вложения. Вслушайте се в усещането, което идва от вътрешността на тялото ви и подсказва най-правилните за вас решения и стъпки напред.
След като се вгледате достатъчно в себе си и осъзнаете малко повече кои сте, е добре да огледате семейството, дома и приятелите си.

Може да има нужда нещо да изхвърлите, нещо да почистите, нещо да обновите. Спомнете си, че вие избирате приятелите си, къде и с кого да прекарате живота си.
Не се затваряйте задълго в черупката си, където може да стане много тъмно и самотно. Дори да направите две крачки назад като раците, нека следващата крачка напред да ви носи истинска радост и удовлетворение.
Предстои ви възможност да се свържете на по-дълбоко ниво с хората, които обичате и да осъзнаете, че животът е по-добър, когато имате наблизо хора, които да обичате.